Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Uutinen

Skarppausta uuteen vuoteen

Body Scan auttaa seuraamaan painoa ja terveyttä.

/ 28.12.2022 - 07:00
Skarppausta uuteen vuoteen

Moni tunnistaa ilmiön, jossa housut kutistuvat oudosti joulun jälkeen. On napsittu vähän sitä ja tätä, ja olipa anopista mitä mieltä tahansa, ei hänen laatikoitaan vain voi vastustaa. Konvehtivalikoimista puhumattakaan.

Withingsin Body Scan voi olla avuksi, kun haluaa seurata painoaan ja yleistä terveyttään ilman, että tarvitsee käydä lääkärillä.

WITHINGS BodyScan InUse
Body Scan näyttää tavalliselta vaa’alta, mutta siihen kuuluu kahva, jota pidellään molemmin käsin samalla, kun vaaka punnitsee painon. Kuva: Withings

Body Scanin pinta on temperoitua lasia ja se näyttää miltä tahansa henkilövaa’alta. Kun sen päälle astuu punnittavaksi, otetaan samalla käsiin kahvat, jotka mittaavat 15 ITO-elektrodin avulla viskeraalirasvaa (vyötärölihavuutta). Neljä painosensoria mittaavat painon ja tulos näkyy 3,2-tuumaiselta LCD-värinäytöltä. Erikseen voi mitata myös torson, kädet ja jalat.

Vaaka analysoi myös käyttäjän elektrodermaalista aktiivisuutta (EDA) sekä sydämen sykettä ennennäkemättömällä tarkkuudella, tiedotteessa kerrotaan. Mittausvälineistöön kuuluvat myös 6-kanavainen EKG, ja laitteella saa mitattua sykkeen seistessä, pulssiaallon nopeuden ja verisuonten iän. EKG ei vielä ole saanut CE-merkintää, mutta hyväksyntä päivitetään laitteisiin myöhemmin.

Body Scan kertoo päivittäin yleiskatsauksen terveydentilasta, joten omaa hyvinvointiaan voi ohjata oikeaan suuntaan. Laite huomaa esimerkiksi kakkostyypin diabetekseen liittyvää hermoston toimintaa ja veritulppia tai sydänkohtauksia mahdollisesti ennakoivia rytmihäiriöitä.

WITHINGS BodyScan scaled
Body Scan -terveysasema. Kuva: Withings

Terveysaseman akun luvataan kestävän noin vuoden, riippuen toki vähän siitä, kuinka ahkerasti omaa terveyttään muistaa seurata.

Health+ -sovellus

Kattavan terveysanalyysin lisäksi Body Scan tarjoaa myös neuvontaa, asiantuntija-apua ja kokonaisvaltaisen terveydenhoitosuunnitelman. Nämä saadakseen on tilattava Withingsin Health+ -sovellus. Sovelluksen ohjelmia on kehitetty yhdessä kardiologien, neurologien ja sisätautilääkärien kanssa. Sovellus kerää mittaustulokset ja kannustaa omien tavoitteiden saavuttamiseen. Tarvittaessa voi olla yhteydessä lääkäreihin, jotka antavat reaaliaikaisiin mittauksiin perustuvaa neuvontaa.

Henkilökohtaisesti räätälöityihin suunnitelmiin sisältyy ruokavalioon, uneen, liikuntaan ja stressinhallintaan liittyvää ohjausta.

Saatavuus ja hinta:

Body Scan maksaa 400 € sisältäen kolmen kuukauden Health+ -tilauksen. Sen jälkeen sovelluksesta voi maksaa kuukausittain 9,95 €/kk tai vuodeksi kerrallaan, jolloin tilaus kustantaa 99,95 €.

Body Scan on saatavilla nyt Withingsin verkkokaupassa.

Åsa Warme
(s. 1972): Åsa päätyi vuonna 1995 vähän vahingossa töihin Elektronikvärlden-lehteen, joka sai sittemmin Ruotsissa LB-perheen nimen Ljud & Bild. 2013 Åsa päätti kokeilla siipiään toisaalla, työskenneltyään LB-toimituksessa projektinjohtajana, toimittajana ja toimituspäällikkönä. Alkuvuodesta 2021 hän palasi LB Ääni & Kuvaan freelance-kirjoittajana, joka keskittyy etenkin erilaisten hauskojen ja hyödyllisten vempaimien testaamiseen hieman eri vinkkelistä kuin kollegansa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ääni & Kuva
Scroll to Top