Vuoden parhaat 2022-2023
Uutinen

Seuraa sisäilman laatua Ikean mittarilla

Ikean Vindstyrka on edullinen tapa varmistua älykodin ilmanlaadusta.

forfatter
Julkaistu 15.02.2023 - 13:03

Jos päätä särkee tai hengitystiet ovat ärsyyntyneet, voi kodin ilmassa olla epäpuhtauksia. Ja sen voi nyt tarkistaa ilman erityisen kalliita laitteita, nimittäin Ikean uudella ilmanlaadunmittari Vindstyrkalla, joka mittaa ja valvoo sisäilman pienhiukkasten määrää.

Vietämme suurimman osan ajastamme sisätiloissa, mutta harva meistä huomioi ilmansaasteita sisällä. Pidämme kodin ilman puhtautta usein itsestään selvänä, vaikka arkiset toimet, kuten ruuanlaitto ja siivous voivat heikentää ilmanlatua yhtä paljon kuin liikennepäästöt, sanoo Ikea tuotepäällikkö Henrik Telander.

Haitallisimmat PM2,5-pienhiukkaset ovat kooltaan alle 2,5 mikrometriä, joten niitä ei voi nähdä. Vindstyrkan näytöltä voi tarkistaa PM2,5:n määrän, ilmankosteuden, lämpötilan ja TVOC-tason (Total Volatile Organic Compounds), joka kertoo kaasumaisten päästöjen määrän.

VINDSTYRKA IKEA
Ilmanlaatua voi seurata Ikean älykotisovelluksella. Kuva: Ikea

Kun mittarin kytkee Ikean älykotihubiin, voi ilmanlaatua tarkkailla suoraan Ikea Home -sovelluksesta.

Lue myös: 6 robotti-imuria – Taivaan lahja joka kotiin?

Sen tietäminen, että ilmanlaadussa on vikaa, mutta asialle ei voi tehdä mitään, on omiaan vain lisäämään nykyihmisen tuskaa ja harmaita hiuksia. Siksipä Ikean valikoimista löytyy myös ilmanpuhdistajia. Starkvind-ilmanpuhdistajan voi kytkeä Vindstyrka-mittariin, jolloin laite puhdistaa ilmaa automaattisesti säätyen PM2,5-määrän mukaan.

Vindstyrka tulee myyntiin Ikean tavarataloihin 1.4.2023.

forfatter

John Hvidlykke

(s. 1964): Toimittaja. John on pyörinyt tekniikkatoimittamisen maailmassa jo vuodesta 1982 (!) ja LB Ääni ja Kuvassa vuodesta 2013. Hän on työskennellyt monipuolisesti eri rooleissa ja eri medioissa sekä kirjoittanut kirjoja ja oppaita IT-puolelta. John kirjoittaa LB-sivustolle hifi-, kaiutin-, tietokone-, peli- ja historia-aiheista.
Valvontakamera tunnistaa tunkeilijan tarkemmin Arlon uusi valvontakamera tallentaa jokaisen yksityiskohdan, jolla voi olla merkitystä murtovarkaan tunnistamisessa ja tuomitsemisessa.
Robottiruohonleikkuri, jonka tuntee rajansa Husqvarna Nera ei tarvitse rajakaapelia ja pärjää jyrkässäkin rinteessä.
Millainen ilma kotona onkaan? Ikean Vindstyrka on edullinen tapa varmistua älykodin ilmanlaadusta.
Philips Hue tottelee nyt Samsungin televisioita Samsungin ja Signifyn uusi yhteinen sovellus tarjoaa yllättäviä mahdollisuuksia – ikään kuin Ambilight-valaistus Samsungin televisioihin!
Arloa pidemmällä akunkestolla Arlon uusien valvontakameroiden akunkesto kestää tuplasti pidempään kuin aiempien.
Varkaat kiinni 4K-laadulla Arlon luksusvartiointikamerat pitävät kotia silmällä terävällä Ultra HD -resoluutiolla - ja se voi olla yllättävän kätevää.