Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Samsung-TV utan ram (nästan)

Förra året bantades flatskärmarna ordentligt – i år är det själva ramen runt skärmen som står på tur hos Samsung.

/ 06.01.2011 - 21:03
Samsung-TV utan ram (nästan)

På en presskonferens på CES-mässan i Las Vegas visade Samsung sina första ”kantlösa” flatskärmar för konsumentmarknaden. Med en tjocklek på ynka 0,5 centimeter har ramen nästan försvunnit helt på de nya 6-, 7- och 8-serierna med LED-teknik. Det enda som i princip finns kvar är själva bildytan. Och så Samsung-loggan, förstås. Hur mycket plats den obefintliga ramen lämnar åt högtalare och ljud är ovisst.
#importurl#
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Precis som på tavlor har vi vant oss vid att TV-apparaterna har ramar runt sig. Men de behöver faktiskt inte finnas där, och när de försvinner finns det plats för större bild på samma väggyta. Det lär alltså inte bli några problem att byta ut 46-tummaren mot en 55-tummare nästa gång du köper TV …
#importurl#
De nya Samsung-skärmarna finns i 32, 40, 46, 55 och 60 tum och är naturligtvis fullproppade med de senaste finesserna, funktionerna och anslutningarna. Samsung utlovar en högre bildkvalitet, och inte minst bättre 3D-bild på skärmarna, som i likhet föregångarna bygger på Edge LED (kantmonterade lysdioder).

Bland nyheterna finns nya 3D-glasögon, som kommunicerar mer stabilt med skärmen via bluetooth i stället för med infrarött ljus, samt en förbättrad internetportal med en egen webbläsare. Toppmodellerna i 8-serien har Samsungs touchscreen-fjärrkontroll för mer bekväm skötsel.

Observera att de modeller som redan lanserats är avsedda för den amerikanska marknaden. Vi återkommer med specifikationer och priser för de nordiska modellerna så fort vi vet mer.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ääni & Kuva
Scroll to Top