Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Samsung gör Google Nexus S

Google och Samsung har samarbetat med nya Nexus S, som blir den första mobilen med Android 2.3.

/ 08.12.2010 - 10:12
Samsung gör Google Nexus S

samsunggoogle
Samsung har redan flera modeller som kör Android-operativsystemet. Men Samsungs och Googles samarbetsprojekt Nexus S blir den första mobiltelefonen som har den allra senaste versionen av Android.

Det innebär nya möjligheter. Bland annat klarar Android 2.3 av Near Field Communication (NFC) som gör att man kan betala med mobilen när man handlar. Man håller bara mobilen mot den trådlösa betalningsterminalen och bekräftar köpet med mobilen.

I pressmeddelandet säger Johan Larsson på Samsung: ”NFC är på stark frammarsch och kommer förenkla vardagen för de flesta. Istället för betalkort och nycklar kommer vi använda mobilen. Samsung har gjort flera projekt inom NFC, men Nexus S blir vår första mobil som har funktionaliteten förinstallerad.”

Nexus S har inbyggt gyroskop som bland annat förbättrar spelkänslan i spel som styrs med rörelser. Mobilen är formad för att ligga bekvämt i handen, med böjd baksida. På framsidan sitter en 4-tums pekskärm med 480 x 800 pixlar.

Telefonen har naturligtvis kamera också, två stycken närmare bestämt. Båda har fem megapixlar, men det är bara den på baksidan som har blixt.
samsunggoogle+bak
Nexus förväntas nå butikerna någon gång under våren.

”Med Nexus S når vi de som inte vill kompromissa utan vill ligga i framkant på såväl hårdvaran som mjukvaran. Den är först med Android 2.3 och vår första med NFC och gyroskop”, säger Johan Larsson.

Han nämner dock ingenting om priset.

www.samsung.se
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ääni & Kuva
Scroll to Top