Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Samlarversion av Leica M9 i titan

Den kanske största kameraikonen av dem alla, Leicas legendariska M – i nuvarande version med beteckningen M9 – har genomgått en förvandling och fått ett skal av titan.

/ 21.09.2010 - 19:58
Samlarversion av Leica M9 i titan

leica m9 titan
Leica behöver knappast någon närmare introduktion. Walter Da Silva är kanske inte lika välkänd, men du ser hans verk på vägarna varje dag. Han har formgivit Alfa Romeo 156 och flera Seat-modeller, och gjort så mycket för Audi på senare år att designintresserade drabbas av köpfeber varje gång de ser en Audi A5, även om de saknar körkort.

Kameran väcker antagligen en hel del känslor, kanske mest hos medelålders mäns med en inkomst över genomsnittet och allra helst de som samlar på Leica-kameror. Just den här lär nog snabbt bli ett samlarobjekt.

Leica M9 Titan är, som kännare noterar, en smula omgjord. Till det bättre, anser kanske somliga.  Bortsett en praktisk handledsrem på höger sida denna och ny LED-visning av information i sökaren, är det dock samma M9 på insidan som i den vanliga versionen.
 
Till kameran ingår en Summilux-M 35 mm f/1.4 ASPH, givetvis också i titan.

Leica M9 Titan byggs bara i 500 exemplar och levereras i en svart låda som är klädd i Alcantera på insidan.

Pris: 22 000 euro…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ääni & Kuva
Scroll to Top