Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Rumskorrektion från McIntosh

Amerikanska McIntosh har mer än bara enorma High End-förstärkare. Till exempel MEN220 som korrigerar ljudet efter rummets akustik.

/ 07.04.2010 - 08:55
Rumskorrektion från McIntosh

mcintoshmen220
En digital rumskorrektion kan förbättra ljudet avsevärt, i synnerhet när det handlar om många kanaler som i en hemmabio. En automatisk korrigering av signaler innebär att en mätmikrofon lämnar mätningar till en processor som sedan kompenserar för bland annat ojämn frekvensrespons och tidsförskjutningar.

MEN220 är gjord för High End-anläggningar och med tanke på prislappen runt 50 000 kronor är inte detta något man kopplar till billiga allt-i-ett-system som man köper på stormarknader.

McIntosh-enheten har inbyggd EQ för korrigering av frekvensgången, anslutning till PC för justering av programvaran samt ett tvåvägs elektroniskt delningsfilter som gör att man kan använda två förstärkare som tar hand om var sin del av hela frekvensomfånget.
mcintoshmen220 acc l
Mätmikrofon och fjärrkontroll ingår så att man kan sköta MEN220 från soffan och höra skillnaderna i ljudet så fort rumskorrektionen är färdig med sina mätningar

www.psaudio.dk

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ääni & Kuva
Scroll to Top