Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Pytteliten Lumix med utbytbar optik

Panasonic Lumix GF2 vänder sig till glada amatörer som vill ha en liten och enkel systemkamera. GF2 må vara en av de minsta, men den har gott om funktioner.

/ 05.11.2010 - 08:30
Pytteliten Lumix med utbytbar optik


Lumix GF2 är mindre, lättare och antagligen billigare än GF1 som vi redan testat. Måtten är 113 x 68 x 33 mm och vikten 265 gram. Kamerna har få knappar, det mesta görs med fingrarna på den 3 tum stora pekskärmen. Där navigerar man i menyerna, väljer fokuspunkt och tar bilderna.

Hur bra den skärmbaserade styrningen fungerar i verkligheten återstår att se, våra erfarenheter av Sony NEX-5, som sköts på ett liknande sätt, är inte odelat positiva. Man får hoppas att Panasonic har lyckats bättre med GF2, att ständigt behöva bläddra i menysystemet för att varje liten inställning kan fort bli jobbigt.

Panasonic har åtminstone varit tillräckligt på alerten för att ha stoppat in funktioner som bildhastighet, självutlösare, vitbalans, ljuskänslighet och fokuskontroll på egna och tydliga knappar. Dessutom finns en snabbmeny som har de vanligaste inställningarna. Något programhjul finns dock inte.
 
GF2 kan använda Panasonics elektroniska sökare, som sätts fast i blixtskon, och har även en inbyggd blixt som hoppar upp när man trycker på Open-knappen på baksidan.

Bilderna fångas upp av en Live MOS-bildsensor med 12,1 megapixlar.
 

På ovansidan sitter utlösaren och start/stoppknappen för filmning. Som görs i full-HD (1080i/50) och AVCHD-format. Med Dolby Digital-stereoljud.
Den röda knappen som är märkt iA aktiverar kamerans intelligenta automatik som styr allt utan att fotografen behöver tänka på annat än att välja motiv och trycka på utlösarknappen.
 
 
 

GF2 kommer i januari och finns i fyra utföranden: silver, rött, vitt och svart. Den säljs med ett litet och lätt pancake-objektiv (14 mm f2,5) eller en normalzoom med inbyggd optisk bildstabilisator (14–42 mm f3,5–5,6). Kameran kan också använda Panasonics 12,5-mm 3D-objektiv.
 

 
www.panasonic.se
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ääni & Kuva
Scroll to Top