Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Praktisk multiladdare

Trött på alla sladdar och laddare till dina apparater? Vi tipsar om en praktisk produkt som vi snubblade över på IFA.

/ 14.09.2009 - 16:58
Praktisk multiladdare

Idapt
Visst är det härligt med alla bärbara apparater vi har idag som gör att vi kan kommunicera och underhållas på resande fot. Men det finns en nackdel som vi alla nog går och svär om. Alla jäkla sladdar och laddare som vi med tiden samlar på oss. De flesta av oss har nog ett par stycken inkopplade lite här och var i hemmet, och är man en familj så är det mångdubbelt värre. Alla envisas ju dessutom med att använda olika kontakter.
Här lovas det visserligen bättring från mobilbranschen där man är på gång att standardisera micro-USB-kontakten så att vi ska kunna behålla vår gamla laddare när vi köper en ny telefon. Men tills dess får vi stå ut med att alla tillverkare har olika kontakter och vissa tillverkare har till och med olika laddare för olika modeller.
En praktisk lösning på problemet hittade vi på IFA i Idapts monter. Deras laddningsstation pluggas in i väggen och sedan kan man ladda två eller tre produkter samtidigt beroende på modell. Det smarta är att den bygger på ett system av utbytbara adaptrar så att man bara kan plugga in en annan om man köper ny mobil. Adaptrarna är dessutom fjädrande så att man inte råkar bryta sönder dem eller apparaten.
Idapt
Det finns adaptrar för alla stora mobiltelefonmärken, GPS-navigatorer, handdatorer, vissa kameror, PSP och Nintendo DS, bluetooth headsets och till och med en liten batteriladdare som tillbehör. Man köper basstationen antingen med 6 standard-adaptrar (Nokia, Sony Ericsson, Samsung, iPod/iPhone, mini-USB och micro-USB) eller så plockar man ihop 4 stycken valfria.
Priset ligger på runt en femhundring för modellen med tre adaptrar.
Antingen köper man den i Idapts egen webbutik eller på El-Giganten.
www.idaptweb.com
www.armournordic.se
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ääni & Kuva
Scroll to Top