Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Onkyo tillbaka med High End

Det är kanske inte alla som vet att Onkyo är ett av de gamla goda japanska High End-märkena. Även om det på senare år mest har handlat om fina receivrar så har Onkyo en rik historia, som väcks till liv igen med den nya High End-serien.

/ 07.09.2010 - 09:26
Onkyo tillbaka med High End

onkyo+hi end
R:et i beteckningen står nog för Reference, för alla fyra modeller i den nya serien är påkostade apparater. Serien består av en effektförstärkare, en radio, en CD-spelare och en förförstärkare.

Den senare heter P-5000R, kostar 1700 euro och är särskilt intressant. Den har nämligen både analoga och digitala ingångar. Tack vare de digitala ingångarna kan man koppla in externa digitalkällor, till exempel en laptop eller en mediespelare, och använda den inbyggda 32- bitsomvandlaren (32 bit/192 kHz) för att få en mer exakt signalbehandling och bättre ljud.
omkyo+p
 
Förförstärkaren är välutrustad och har skivspelaringång och USB-port i skön förening. Vilket alla moderna förstärkare med självkänsla bör ha.
onkyo+m 5000r
Effektförstärkaren M-5000R kostar 2500 euro och är iklädd de klassiska effektmätarna som prydde svunna tiders Onkyo-förstärkare bättre än de flesta. Japansk finess och höga kvalitetskrav har verkligen fått M-5000R att se läcker ut, och flera amerikanska High End-märken (vars namn vi inte ska nämna här) har mycket att lära av Onkyo.

Förstärkaren levererar 150 watt per kanal och förfogar över en kondensatorbank på 100 800 μF. Vi ser verkligen fram emot att få testa hur bra ljudet är.

CD-spelaren C-5000R kostar 1500 euro och kan användas som renodlat drivverk genom att man kopplar den till förförstärkarens digitalingång, och har därför en extra exakt klockgenerator ombord, som har en precision på <0,5 ppm.
onkyo+c 5000r
R-serien förväntas dyka upp i butikerna under hösten och vi hoppas kunna återkomma med ett test.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ääni & Kuva
Scroll to Top