Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Olympus proffskompakt

Kanske har Olympus hybridkameror i PEN-serien stått lite i vägen för en proffskompakt, men nu visar Olympus att de är sugna på andra marknadssegment. Här är en intressant konceptkamera.

/ 22.09.2010 - 07:34
Olympus proffskompakt

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Olympus har egentligen inte avslöjat något av betydelse om den nya kameran, som ska släppas under första kvartalet 2011. Men det är tämligen klart att det handlar om zoomoptik med hög ljusstyrka, bakbelyst bildsensor och både blixtsko och kontakt för den fantastiska elektroniska sökaren till PEN E-P2 och E-PL1.

Av de detaljer som finns är det intressant att notera att kameran får Zuiko-optik, vilket Olympus brukar reservera till sina systemkameror. Antagligen i området 24–28 mm vidvinkel till 105–125 mm tele – om man nu ska tro några av källorna till den lilla information som finns.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Den röda knappen avslöjar att kameran filmar video, och det lär naturligtvis handla om HD-upplösning. Under blixtskon sitter kontakten till den elektroniska sökaren, eller till en separat stereomikrofon som används när man filmar.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Det finns också en inbyggd blixt. Det är ovisst om den kan styra andra blixtar trådlöst, men det skulle inte förvåna oss.

Utöver funktionsratten på toppen finns det bara en inställningsratt. Det får kanske de mest kräsna fotograferna att rynka på näsan, men vi får inte glömma bort att detta är en konceptmodell så Olympus kanske besinnar sig innan de släpper kameran på riktigt.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
För att vara en proffskompakt är den väldigt liten. Inte fullt lika kompakt som Canon PowerShot S95, mer som en blandning av Panasonic LX5 och Samsung EX1, fast ännu smalare och utan LX5:s handgrepp och EX1:s vridbara skärm.

Någon gång efter jul räknar vi med att ha mer information. För håll med om att konceptet verkar intressant?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ääni & Kuva
Scroll to Top