Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Nya hybrider från Panasonic

Lumix G2 och G10 är Panasonics senaste hybridkameror. G2 har pekskärm och båda filmar HD-video.

/ 08.03.2010 - 19:21
Nya hybrider från Panasonic

panasonic lumix dmc g2front lcd
De två nya Lumix G-modellerna med 12 megapixlar ser nästan precis ut som den utgående G1, som var den första hybridkameran med utbytbar optik precis som en spegelreflex, fast utan spegel.

Men precis som den nyare GH1 filmar nykomlingarna G2 och G10 HD-video, fast bara i 720p-kvalitet. Men så ska priserna vara lägre också.

panasonic lumix dmc g2 topp
Pekskärm
G10 är den enklaste modellen och spelar in 720p/30-video i Motion JPEG-format, med monoljud. Den har en ny bild- och videoprocessor som heter Venus Engine HD2 och levereras med ett nytt 14–42 mm-objektiv (f3,5–5,6) som till skillnad från Panasonics 14–45 mm-zoom är lättare och har infattning av plast i stället för metall.

panasonic g vario 14 42 slant
 
 

Skillnaden mellan G10 – som är Panasonics billigaste hybridkamera – och G2 är främst funktioner och att G2 har en vrid- och vändbar pekskärm. Skärmen är 3 tum stor och har 460k-upplösning och kan användas för att ändra inställningar, välja fokuspunkt och bläddra bland bilder.

panasonic lumix dmc g2 hand
Fokusspårning

Väljer man G2-modellen får man också mikrofoningång för stereoljud, 720p/50-video i AVCHD Lite-format som klarar av att hålla uppe datahastigheten och ner filstorleken. G2 har även fokusspårning (AF Tracking) där en vald fokuspunkt kan följa rörliga motiv kontinuerligt. Även när man filmar video. G2 har dessutom en elektronisk sökare, med 1,4 miljoner punkter jämfört med G10:s 202 000.

panasonic lumix dmc g10
Panasonic har också givit kamerorna något de kallas Intelligent Resolution Technology som analyserar konturer, textur och gradering och kompenserar för hög- och lågdager samtidigt som brus reduceras.


Panasonic meddelar att G2 och G10 släpps i slutet av maj respektive i början av juni, men nämner ingenting om priser.

panasonic lumix dmc g2 mic
www.panasonic.se
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ääni & Kuva
Scroll to Top