Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Ny Q-serie från KEF

KEFs åldrande Q-serie ersätts snart av en helt ny. Designen har övergett de mjuka och rundade formerna till fördel för kantig minimalism. På insidan är allt nytt, där sitter bland annat den senaste generationen av Uni-Q-elementet.

/ 14.09.2010 - 23:00
Ny Q-serie från KEF

kef+q series
Nya Q-serien innehåller nio modeller. Två stativhögtalare, tre golvhögtalare samt en bakhögtalare som är en dipol (spelar åt två håll samtidigt). Och så naturligtvis en subbas och två centerhögtalare till hemmabion.

Samtliga modeller – bortsett från subbasen – har nya Uni-Q-element, där diskantelementet sitter i mitten av mellanregistret. Den nya versionen har fått nya membran samt ny upphängning, så att ljudet sägs spridas ännu jämnare än i tidigare versioner.
kef+q element
Största modellen heter Q900 som tack vare dubbla 8-tumsbasar och ett lika stort mellanregister lät kunna få det att fladdra i gardinerna om den får sällskap av rätt förstärkare. Mellanmodellen heter Q700 och har 6,5-tumselement, och minstingen Q500 får nöja sig med tre 5,25-tumselement.
kef+q800
Centerhögtalarna är anpassade efter golvhögtalarna. Q600c har två 6,5-tumselement och det obligatoriska Uni-Q-elementet i motten, medan den mindre Q200c har två 5,25-tummare.

Samma förhållanden råder hos stativmodellerna. Q200 är störst, med 6,5-tumsbas och Uni-Q, och den mindre Q100 har en 5,25-tumsbas.

Dipolhögtalarna Q800ds har två 5,25-tumselement som spelar åt var sitt håll, och i mitten sitter ett – just det – Uni-Q-element.

Subbasen Q400b har en 10-tumsbas som drivs av en 200-watts klass D-förstärkare, vilket betyder att den inte är så våldsamt stor och därför bör få plats i de flesta vardagsrum.
kef+q800+par
Den förra Q-serien tyckte vi mycket om, så vi ser fram emot att ta reda på om efterträdarna är lika bra.

www.digitalbild.se

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ääni & Kuva
Scroll to Top