Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Nu släpps X10 mini

Väldens minsta Android-telefon kallar Sony Ericsson den nya Xperia X10 mini som släpps i dagarna.

/ 19.05.2010 - 12:39
Nu släpps X10 mini

Sony Ericsson Xperia X10 mini
Sony Ericsson Xperia X10 miniKnappt hade vi hört talas om flaggskeppet Xperia X10 förrän det började talas om uppföljare med samma funktioner fast i ett betydligt mindre format. Nu släpps äntligen X10 mini och snart även Pro-modellen.
Innehållsmässigt är de faktiskt väldigt lika. Det enda man egentligen saknar är att Mediascape har ersatts av separata spelare för musik och video. På hårdvarusidan har kameran gått ner från 8 till 5 megapixlar men det ger snarare hopp om bättre kvalitet.
Och så är det så klart formatet. Mobilen är nästan löjligt liten även om den bliviti lite tjockare än storebror. En utmärkt storlek för byxfickan under sommaren. Skärmen har krympt till 2,55 tum och har 240×320 punkters upplösning.
Sony Ericsson Xperia X10 miniDetta är den stora skillnaden och har krävt att man gjort om gränssnittet. Att bara krympa ikonerna hade inte funkat utan man har infört ett koncept med ikoner i hörnen som är lätta att hitta med fingret. Programmen från Android Market ska fungera, under förutsättning att de är förberedda för små skärmar.
Vid lanseringen är det Android 1.6 som gäller men Sony Ericsson lovar att man ska kunna uppgradera den till version 2.1 senare under året. Precis som med vanliga X10 alltså.
Under juni släpps Pro-modellen som har ett utskjutbart QWERTY-tangentbord vilket imponerande nog bara gör den ett fåtal millimeter tjockare.
X10 mini kommer även med utbytbara skal i färgerna vit, svart, rosa, lime, röd och silver. Vilka som följer med beror på vilken operatör man köper den från.
Storlek: 83x50x16 mm
Vikt: 88 gram
Taltid 3G: Upp till 3,5h
Standby 3G: Upp till 360h

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ääni & Kuva
Scroll to Top