Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Naim HDX med SSD

Naims lysande musikserver HDX, som hittills haft 500 GB hårddisk, kan numera köpas med en ljudlös SSD – alltså en hårddisk utan rörliga delar, precis som ett minneskort.

/ 28.05.2010 - 12:34
Naim HDX med SSD


500 GB hårddisk innebär att HDX-hårddiskspelaren rymmer ungefär 750 okomprimerade CD-skivor. Men hårddiskar dör alltid till slut och dessutom behöver de kylas av, och så susar diskarna på insidan när de snurrar. En SSD (Solid State Drive) kan ersätta hårddisken och är ljudlös, fungerar för evigt och behöver ingen kylning.

Väljer man SSD-varianten av Naim HDX så sjunker lagringskapaciteten till 16 GB, vilket inte är mycket mer än en mobiltelefon, vilket vi tycker är märkligt i dessa dagar när det finns minnen som klarar 256 GB.

Då kanske en Naim Unitiserve kan vara ett aktuellt alternativ. Den fungerar som en HDX men utökar lagringskapaciteten till uppemot 1 TB.

HDX och UnitiServe rippar CD-skivor direkt och stöder filformaten WAV, AIFF, FLAC, ALAC, OGG Vorbis, AAC, WMA samt MP3 i upp 24 bit/192kHz-upplösning.

Det finns en app till iPhone som gör att man kan se och styra allt innehåll på HDX och UnitiServe, så att man får tillgång till hela musiksamlingen från telefonen.

www.ljudtema.se
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ääni & Kuva
Scroll to Top