Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Martin Logan Motion

Amerikanska Martin Logan är berömda för sina elektrostathögtalare. Då kan man ju begära att de åtminstone ska ha banddiskanter i de små och läckra Motion-högtalarna.

/ 13.01.2010 - 10:08
Martin Logan Motion

ml motionvegg
Nya Motion-serien består av sex modeller, från den lilla vägghögtalaren Motion 2 till golvmodellen Motion 12. Gemensamt för dem alla är kompakta, svartlackade kabinett och banddiskanter.

Fördelen med banddiskanten är en mycket större membranyta än vanliga diskanter, samtidigt som membranets vikt är låg. Och så är räckvidden – bandbredden – mycket större. I praktiken är resultatet ett extremt välfokuserat ljud, men ofta en begränsad horisontell spridning. Därför ska det bli intressant att testa de nya Martin Logan-högtalarna.
ml motion8center
Här syns banddiskanten i en av Motions-seriens två centerhögtalare, Motion 6 och 8. Samma diskant sitter alltså i småhögtalarna Motion 2 och 4, samt i golvmodellerna Motion 10 och 12.
ml motion10
Det betyder att man kan sätta ihop högtalarna i stereo- och hemmabioanläggningar – och till exempel komplettera med en subbas i Martin Logans Dynamo-serie för att få extra tryck i basen.
ml motion4
Vägghögtalarna Motion 2 och 4 har välvd front som både dämpar stående vågor inuti kabinettet och gör det enkelt att vinkla elementen mot soffan när de hänger på väggen.
ml motion12
Den större trevägsmodellen Motion 12, som har dubbla 16,5-cm basar och ett 13-cm mellanregister, är 109 cm hög men bara 18 cm bred. Den sträcker sig från 40 till 25 000 Hz.

Högtalarna är på väg ut i butikerna om ett par veckor, och vi tänker självfallet testa Motion-serien så fort vi kan.

www.interceptor.dk

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ääni & Kuva
Scroll to Top