Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Knivskarp skärm i ny iPod

Apple har släppt nya iPodar. Grymmast av dem alla är nya iPod Touch som har 3,5-tums retina-skärm, precis som iPhone 4. Men nya Nano med pytteliten pekskärm är lika tuff.

/ 02.09.2010 - 08:43
Knivskarp skärm i ny iPod

10ipodnano hand
iPod Nano är ungefär lika stor som nya iPod Shuffle. Som fortfarande är en pytteliten krabat, men den förra versionen utan knappar kan inte ha varit någon större succé. Den här gången har Apple varit smartare och lagt till knappar samt ökat minnet.

Nu Shuffle-modellen rymmer 2 GB och kostar 479 kronor. Den finns i fem färger och är nog en perfekt present till de yngsta i familjen.

Coolast är dock nya iPod Nano. Den finns i 8 och 16 GB för 1 595 respektive 1 895 kronor och finns i många olika glada färger.

10ipodnano lineup
Nano ser ut ungefär som en Shuffle, fast har en fyrkantig 1,5-tums pekskärm. Den har till och med ett klämfäste så att man kan sätta fast den var som helst. Skärmen är som hämtad från en iPhone, med multitouch och olika skärmvisningar.

Man kan bläddra bland skivomslag och dra innehållet åt olika håll. Spelaren har inbyggd FM-radio, uppemot 24-timmars speltid samt en 30-stifts dockningskontakt. Klocka och alarm finns också, och om man vill kan man bära den som ett armbandsur.
10ipodtouch ftgroup
Nya Touch är ännu tuffare. Den är bara 7,2 mm tjock men har samma form som sin föregångare. Fast numera har den iPhone 4:s knivskarpa retina-skärm med 940 x 640 pixlar. Den filmar HD-video i 720-kvalitet och har en extra kamera på framsidan så att man kan göra videosamtal – FaceTime – till andra Touch-iPodar eller iPhone 4-telefoner över trådlösa nät. Den stöder Game Center, som är en social mötesplats för gamers.

Enligt Apples egen statistik är iPod Touch den största bärbara spelplattformen, större än alla andra tillsammans.

iPod Touch finns med 8, 32 och 64 GB minne och kostar 2 295, 3 095 respektive 4 095 kr.

Gamla iPod Classic uppdateras inte, den kostar fortfarande 2 595 kronor för 160 GB – vilket räcker till 40 000 låtar eller 200 timmars video.

www.apple.com/se
10ipodfamily

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ääni & Kuva
Scroll to Top