Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Internet i TV-apparaten med Android

Mobiloperativet Android kommer i TV-apparaterna när Google TV drar igång i höst. Google, Intel, Logitech och Sony samarbetar. Men svenska Lava är redan igång.

/ 21.05.2010 - 08:50
Internet i TV-apparaten med Android

google+tv+panel
Under utvecklarkonferensen Google I/O presenterades igår kväll Google TV. Det är en öppen plattform baseras på Android-operativet som tidigare setts i mobiltelefoner. Tanken är att man från TV-soffan lättare ska kunna få en betydlig rikare internetupplevelse än så tidigare varit möjligt. Man ska kunna hitta det man vill titta på oavsett om det sänds på TV, finns på webben, är eget material eller levereras av mobila applikationer.
Print
Förutom boxen kommer Logitech lansera webbkameror och kontroller för Google TV.
De som just nu står bakom initiativet är Google som levererar plattformen, Intel vars Atom-processor sitter i de visade produkterna, Sony som kommer släppa en ”Internet TV” under hösten samt Logitech som ska släppa en box man kan koppla till sin befintliga TV för att få samma upplevelse. Google släpper snart verktyg så att alla Android-utvecklare kan börja bygga applikationer som passar för TV-apparaterna.
people of lava android tv scandinavia main menu
Intressant nog så presenterade svenska People of Lava sin Android-baserade TV-apparat redan i början av april. Den är visserligen inte baserad på Google TV-plattformen utan är en egen lösning. Men företaget säger nu att man ser detta som ett kvitto på att man satsat rätt. Man ser också fram emot att utvecklingen av Android-baserade TV-appar tar fart.
www.google.com/tv
www,logitech.com
www.peopleoflava.com
www.youtube.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ääni & Kuva
Scroll to Top