Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Integrerad 500-wattare

Engelska Musical Fidelity är minsann inga mesar. De har utvecklat en 500-watts integrerad förstärkare som väger 28 kilo. Som kostar 100 kronor per watt.

/ 28.01.2011 - 08:40
Integrerad 500-wattare


De har gjort det förut, så de kan knappats betraktas som amatörer. Eller vad sägs om KW500, också den en integrerad 500-wattare. Eller Titan, en effektförstärkare som lämnar 1000 watt …

Musical Fidelity vet med andra ord vad de håller på med när de sätter ihop kraftpaket, vilket vi också märkte när vi testade 200-wattaren M6i (se test i februarinumret). Men M6 500i är ett helt nytt muskelknippe. Här har Musical Fidelity valt komponenter av högsta klass och skapat en potent förstärkare som nästan bör vara kapabel att förse en normalstor svensk stad med ström, och ändå är priset på en förhållandevis dräglig nivå.

4 000 pund ska förstärkaren kosta i England, vilket i grova drag motsvarar 50 000 svenska riksdaler – eller en hundring per watt.

Effektdelen har fyra effektförstärkarmoduler som är bryggkopplade två och två – ett par per kanal – för att få upp effekten. På baksidan finns bland annat en balanserad stereoingång för exempelvis CD-spelare. Högtalarterminaler och kontakter kommer från Musical Fidelitys exklusiva High End-serie AMS.

Vi kan inte göra annat än se fram emot ett kommande test i Bild & Ljud Hemma.
musical+fidelity+m6500i

Svensk distributör är Audio Squad.

www.musicalfidelity.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ääni & Kuva
Scroll to Top