Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Hybridförstärkare från Primare

Svenska Primare har alltid byggt välljudande apparater. Med nya integrerade förstärkaren I32 lämnar de traditionell teknik och går över till digital.

/ 10.11.2010 - 14:03
Hybridförstärkare från Primare

primare i32 cd32 front stor
I32 är en integrerad 120-watts förstärkare, byggd i gedigen metall rakt igenom och med digitalomvandlare ombord. Primare har nämligen valt att använda så kallad klass D-förstärkning, där så kallade switchade kretsar arbetar med signalbehandlingen. Primare kallar tekniken för UFPD (Ultra Fast Power Device), och den är mycket effektivare och orsakar betydligt lägre förvrängning än traditionella, analoga förstärkare.

Tack vare lite återkoppling har Primare också lyckats begränsa den harmoniska förvrängningen.

Förstärkaren konverterar även obalanserade analoga ljudsignaler till balanserade med hjälp av operationsförstärkare som skickar signalen till volymkontrollen i balanserad konfiguration för att begränsa störningar.

Eftersom I32 arbetar digitalt kan den användas med en modul som monteras på baksidan och som har digitala ingångar, så att man kan ansluta digitala ljudkällor och använda förstärkarens digitala kretsar till signalbehandlingen.

Den digitala modulen, som arbetar med 24 bit/192 kHs-upplösning, har även USB, ethernet, en optisk och två koaxiala digitalingångar, samt en särskilt multikontakt för iPod-docka. Modulen har dessutom ingång för DAB/FM och Wi-Fi-antenn.

Överst på bilden syns CD-spelaren CD32. Den är också ny och har balanserade utgångar. Perfekt till I32, alltså. Spelaren har också USB-port så att man kan koppla in en dator, iPod eller mediespelare och använda CD32:s inbyggda D/A-omvandlare (Burr-Brown PCM1704).

Priser:
I32: 22 900 kr
CD32: 22 900 kr

www.primare.se

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ääni & Kuva
Scroll to Top