Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Hybrid-GPS från Casio

Casio ligger aldrig på latsidan, de släpper ständigt nyheter. Här är Exilim EX-H20G, med hybrid-GPS.

/ 23.09.2010 - 13:48
Hybrid-GPS från Casio

Detta är en förbättrad version av den redan utmärkta H15, med 14-megapixlars bildsensor och 10x zoom från 24 till 240 mm.

Men H20 har dessutom utrustats med en smart GPS som håller ordning på kamerans position, även när man är inomhus. När GPS-mottagaren tappar signalen fortsätter den att beräkna sin position med hjälp av en accelerometer. När man får täckning igen startar spårningen automatiskt, men kameran har inte tappat positionerna som bilderna togs på även om den inte haft GPS-signal. Smart.

Kameran har Casios Exilim Engine HS-processor, som påstås vara snabbare än i tidigare modeller, samt filmar naturligtvis HD-video.

Den här modellen heter EX-ZR10. Den saknar visserligen GPS men har en ny 12,4-megapixlars bildsensor av typen som har bakbelysning och alltså har högre ljuskänslighet än traditionella sensorer.

ZR10 har ett objektiv som täcker brännvidderna 28–196 mm och är välutrustad. Den kan ta 360-graders panoramabilder och har HDR-bildbehandling som ger utökad dynamik i bilderna.

Den spelar också HD-video i full 1080p-upplösning och kan dessutom ta bildserier med uppemot 480 bilder i sekunden om man vill ha sömlös slowmotion. Upplösningen reduceras dock till 224 x 160, eller 432×320 om man klarar sig med 240 bilder i sekunden.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ääni & Kuva
Scroll to Top