Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Hi-frisören klipper till

Nyligen invigdes Sveriges första Hifi-salong i Stockholm. Vi har spanat in musiken, lyxen och utrustningen på salongen Sturegatan 26.

/ 23.05.2010 - 23:05
Hi-frisören klipper till

Att gå till frisören behöver inte längre bara vara ett sätt att korta av håret. Delägaren Gustav Björkmans vision är att salongens kunder ska kunna stressa av och njuta till skön musik medan de får en lika skön frisyr.

Gustav Björkman fixar håret och champagnen fixar lyxkänslan
Salongen har verkligen satsat på få en högkvalitativ musikanläggning och har investerat över 100 000 kronor i den. Sex stycken kritikerrosade Gallo Strada med en aktiv TR-3 subwoofer står för välljudet. Högtalarna spelar ned till 45 Hz, så den aktiva subwoofern förstärker enbart den riktningsoberoende lägsta basoktaven. Inget har sparats för att få ett så optimalt ljud som möjligt, 100 meter Supra PLY 3,4 distribuerar ljudet till högtalarna.

Spotifystationen är läckert infälld i receptionens disk
Som ljudkälla fungerar vanligtvis Spotify med spellistor som man lagt ner oräkneliga timmar på. Via en Music streamer USB DAC och högkvalitativa Entreq kablar levereras musiken till förstärkaren.

Rafael Astudillo från JRI skapar den rätta fredagskänslan
På fredageftermiddagarna är det extra häftigt, en diskjockey spelar för kunderna samtidigt som de bjuds på ett avstressande glas champagne. Då levereras musiken från ett mobilt professionellt Pioneer mixerbord med dubbla skakoberoende CD-spelare,

Snyggt dragna Supra-kablar fram till de läckra Gallo Strada högtalarna på väggarna.
-Det är roligt att salongen Sturegatan 26 satsade på sådana här premiummärken i sin installation. Det visar att bra ljud är en investering som ger en positiv atmosfär i lokalen och ger en bättre upplevelse för kunderna, säger Peter Linde-Qvist på Lars Bengtsson Ljud/Video som stod för installationen.
Salongen www,sturegatan26.se
Lars Bengtsson www.larsbengtsson.se
Gallo www.runtljud.se
Supra Cables www.jenving.se
Spotify www.spotify.se
Music Streamer www.musicstreamer.se
Entreq www.entreq.com
JRI www.jri.se
Pioneer www.pioneer.se

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ääni & Kuva
Scroll to Top