Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Här är iPhone 4

Apples nya iPhone 4 börjar säljas 24 juni. Den har högupplöst pekskärm, 5 megapixels kamera med LED-lampa, HD-video, 40 procent bättre batteritid och kamera för videotelefoni. Samt cirka 95 andra nyheter:

/ 07.06.2010 - 22:29
Här är iPhone 4

Efter månader av smygfoton på prototyper, så här ser nya iPhone 4 verkligen ut. Apples smartmobil har fått nytt format med 90 graders sidor och helt plan baksida som gör att den ligger stilla om man försöker skicka SMS medan mobilen ligger på bordet.
HD-skärm
iPhone 4 som för övrigt är 9,3 mm tunn – 24 procent tunnare än föregångaren iPhone 3GS – är byggd i rostfritt stål och härdat glas. Apple hävdar att glaset är 30 gånger starkare än plast och ska vara långt mer reptåligt, som safirglaset på de tuffaste klockarna från Rolex, Omega och liknande. Under glaset sitter, förutom Apples egna A4-processor som vi känner igen från iPad, en ny högupplöst pekskärm på 3,5 tum.
iphoneskjerm
Skärmen har en upplösning på 960×640 pixlar med en pixeltäthet på hela 326 punkter per tum, vilket är fyra gånger mer än föregångaren. Den nya skärmen är en IPS-panel med mycket bättre betraktningsvinkel, större färgspektrum och fyra gånger högre kontrast. Det ska inte bara få video, film och bilder att se mycket bättre ut, men också göra läsbarheten på skärmen mycket bättre än man är van vid från mobilskärmar. Till och med bättre än OLED-skärmar enligt Apple.
iphonetekst
iBook app
Retina Display kallar Apple skärmen som är förberedd för Apples kommande iBook app. Den är för böcker vad iTunes Store är för musik. Vad som kommer bli tillgängligt är inte känt, men man ska kunna ladda ner e-böcker från iBook Store direkt till mobilen och därefter delas till andra enheter som en MacBook, iPad eller iPod Touch utan att behöva köpa boken flera gånger.
iphonekamera
5 Mp kamera – HD-video
iPhone 4 har äntligen fått en helt ny kamera. Med 5 megapixlar och 5x digitalzoom, LED-blixt och HD-video i 720/30fps-kvalitet har den kommit ett rejält steg närmare konkurrenterna. Även om iPhone 4 inte direkt är någon megapixelkung lovar Apple att bildkvaliteten inte ska vara sämre. Pixeltätheten på bildsensorn är den samma som på iPhone 3GS, vilket betyder att sensorn måste vara större och det är en klar fördel. Den är också bakbelyst vilket betyder att bildsensorn är dubbelt så ljuskänslig som en vanlig CCD-sensor och därför ger mindre brus i dåliga ljusförhållanden.
iMovie for iPhone
Apple har en iMovie app på gång för iPhone. Den fungerar nästan som iMovie för Max, där man kan redigera video i HD-kvalitet, lägga till övergångar och teman samt lägga in stillbilder och musik i videon. Självklart kan man dela den i sociala media och Youtube.
iphoneskygge
FaceTime
Den har också en kamera i fronten för videochatt eller videotelefoni, eller FaceTime som Apple kallar det. Alltså kan andra se dig när du snackar med dem om du vill. Man kan även använda kameran på framsidan så att den man pratar med kan se samma saker som du.
Mobilen har även fått två mikrofoner. Den ena plockar upp omgivande störningar som fasvänds i en krets och skickas ut igen för att dölja dem så att den som lyssnar hör din röst klarare. Denna sorts aktiva bullerdämpning är vanlig bland hörlurar och fungerar ofta väldigt bra.
iphone4+
Gyro
En annan kul sak med iPhone 4 är att den förutom riktningssensorn, som vrider på bilden när du tippar mobilen, har fått ett gyroskop och därmed rörelsesensor i sex riktningar. Detta öppnar möjligheter för roligare sätta att spela med iPhone. Liksom med handkontrollen till Nintendo Wii kan man få en helt nivå av interaktivitet när man spelar.

Bättre batteritid
Bland många andra nya och förbättrade saker med iPhone 4 märks upp till 40 procent bättre taltid på en batteriladdning. Stöd även för 802.11n trådlöst nätverk som går dubbelt så fort som på en iPhone 3GS. Den levereras även med Apples nya operativsystem iOS 4 som standard.
iOS 4 ska vi berätta mer om i nästa nummer. Operativsystemet ska göra användarupplevelsen på iPhone betydligt trevligare. Bland annat får vi äntligen multitasking.

Alla med en iPhone 3G eller 3GS kan uppdatera sin iPhone till iOS 4 gratis från den 24 juni, även om 3G-modellen inte kommer kunna använda alla nya funktioner.
Tillgänglig i slutet av juli
iPhone 4 blir tillgänglig på den skandinaviska marknaden i slutet av juli, men den börjar säljas redan den 24 juni i USA, Japan, Frankrike, Tyskland och England.
iPhone 3GS kommer fortsätta säljas som en budgetmodell och endast med 8GB minne.
Kort summering av specifikationerna för iPhone 4:

16 eller 32 GB internminne
Micro SIM-kort
UMTS/HSDPA/HSUPA-nät (850, 900, 1900, 2100 MHz)
GSM/EDGE (850, 900, 1800, 1900 MHz)
802.11b/g/n Wi-Fi
Bluetooth 2.1 + EDR trådlös överföring
Assisterad GPS
Digital kompass
3.5-tums Multi-Touch pekskärm i bredformat
960 x 640 pixlars skärmupplösning med 326 ppi
800:1 kontrastomfång
Standby: Upp till 300 timmar
Taltid: Upp till 7 timmar på 3G
Internetbruk: Upp till 6 timmar på 3G
Upp till 10 timmar på Wi-Fi
Videoavspelning: Upp till 10 timmar
Musikkavspelning: Upp till 40 timmar
Tre-axels gyrosensor
Accelerationsmätare
Närhetssensor
Ljussensor
Videoupptagning, HD 720p upp till 30 bilder per sekund med ljud
5-megapixels kamera
VGA-kvalitet på foto och video upp till 30 fps med frontkamera
Pekfokus på video och foto
LED-blixt
Foto- och video geotagging
115.2 x 58.6 x 9.3 mm
137 gram

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ääni & Kuva
Scroll to Top