mainos
(Foto: Produsenten)

Parempia kuvia paremmalla kameralla

Vuoden parhaat kamerat

Kamerat ovat parempia kuin koskaan – mutta myös valinnanvaikeus on kasvanut suuremmaksi kuin koskaan. Me valitsimme vuoden parhaat kamerat päätöksen tueksi.

Suurin ero kännykän ja kameran välillä on se, että toisella napataan kuva ja toisella valokuvataan. Enemmänkin eroja toki löytyy, ja tärkeimpänä kameran ylivoimainen kuvanlaatu.. Kamera on myös joustavampi zoomin, kuvanvakaimen, edistyneen valotuksen ja autofokuksen ansiosta.

Parhaissa pokkarikameroissa on paljon suuremmat kennot ja objektiivit kuin mobiilikamerassa. Niinpä kuvista saa terävämpiä, kohinaa on vähemmän ja mukana on myös zoom.

Kompakteissa kameroissa on samoja ominaisuuksia kuin peilillisissä järjestelmäkameroissa, vaikka kaikki onkin pakattu pienempään koteloon, jossa myös objektiivi ja etsin ovat pienempiä. Monet pokkareista ovat vieläpä isoja järkkäreitä nopeampia – ja joskus jopa edistyksellisempiä. Ne sopivatkin sellaiselle, joka haluaa pienikokoisen kameran kuvanlaadusta tinkimättä.

Perinteiset peililliset järjestelmäkamerat ovat silti yhä suosittuja. Erinomainen akunkesto, hyvä ergonomia ja laaja valikoima objektiiveja ja muita varusteita voittaa monet valokuvaajat puolelleen, eikä silloin haittaa, että laite on suurempi ja painavampi.

Vuoden paras objektiivi: Olympus M.Zuiko Digital 12-100mm 4,0 ED IS Pro

Arvio: 6

Hinta: 1 300 €

Verkkosivusto: olympus.fi

mainos

mainos

 

Täydellinen matkazoomi

Olympuksen zoom-objektiivissa on kaikki ominaisuudet, joita voi kuvitella tarvitsevansa – ja suorituskyky, joka perustelee hinnan. Olympus 12–100 mm/f4 on ehdottomasti hintansa väärti ja enemmänkin. Optinen laatu, mekaaninen laatu ja ennen kaikkea kuvien tekninen laatu ovat kaikki huippuluokkaa. Monet kuvaajat voivat huoletta jättää muut objektiivinsa kotiin ja lähteä työ- tai lomareissuun vain Olympus mukanaan.

 

Vuoden paras pokkarikamera: Sony Cyber-shot RX100 V

Arvio: 5

mainos

Hinta: 1 100 €

Verkkosivusto: sony.fi

Salamannopea luksuskamera

Tämä on täydellinen kamera kaikille, jotka haluavat pienen ja huomaamattoman kameran, joka sujahtaa taskuun ja tarjoaa useimmissa tilanteissa erinomaista kuvanlaatua. Se sopii yhtä hyvin muotokuviin ja on loistava lomapokkari – ja on vieläpä ihanteellinen urheiluun ja muiden liikkuvien kohteiden kuvaamiseen. Sony on nimittäin saanut kuvanopeudeksi peräti 24 kuvaa sekunnissa täydellä resoluutiolla ja jokaisen valotuksen tarkennuksella. Kuvanlaatu – 4K-videolaadusta puhumattakaan – ei häviä hiukkaakaan useimmille kilpailijoille.

Lue koko testi: Sony Cyber-shot RX100 V

 

Vuoden paras järjestelmäkamera: Fujifilm X-T20

Arvio: 5

Hinta: 940 €

Verkkosivusto: fujifilm.fi

Edistyksellisintä tekniikkaa

X-T20 yhdistää niukat mittansa ja keveytensä peilijärkkäreiden klassisiin parhaisiin puoliin – näin kaikki pääsevät nauttimaan pienestä kamerasta. Koko ei vaikuta tekniseen suorituskykyyn, joka vastaa suurempien ja kalliimpien laitteiden tehoja. X-T20 muistuttaa Olympus PEN-F:ää siinä, että molemmat toimivat kuvaajan kanssa saumattomasti tehden kuvien ottamista todella hauskaa. Kamera sopii oikeastaan yhtä hyvin aloittelijalle kuin kokeneemmallekin kuvaajalle.

Lue koko testi: Fujifilm X-T20

 

Vuoden paras edistyksellinen järjestelmäkamera: Panasonic Lumix DMC-GH5

Arvio: 6

Hinta: 1 900 €

Verkkosivusto: panasonic.fi

Uraauurtava ammattilaiskamera

Panasonicin superkamera ei ole ihan kelle tahansa – mutta eipä se mikä tahansa kamera olekaan. Lumix GH5:ssa on viisiakselinen kuvanvakain, joka toimii yhdessä optisen kuvanvakaimen kanssa. Muihin vaikuttaviin spekseihin lukeutuvat mm. 6K-still-kuvat 18 megapikselin ja 30 fps:n video, 4K-still-kuvat 60 fps:n videosta, 4K-video sämplättynä kaikista kuvakennoista (jolloin saa parempaa tiedostolaatua), kameran sisäinen 10-bittinen video, automaattinen valoherkkyys (ISO) videossa, täysikokoinen HDMI-liitäntä ja suuri elektroninen etsin 3,68 Mp:n resoluutiolla.

 

Vuoden paras ammattilaiskamera: Nikon D850

Arvio: 6

Hinta: 4 000 €

Verkkosivusto: nikon.fi

 

Nikonin paras

Nikonin kaikkien aikojen paras kamera on myös paras luokassaan, Se on lähes yhtä nopea kuin tehokkaimmat ammattilaiskamerat, 7 kuvaa sekunnissa. Tai 9 fps, jos käyttää mukana tulevaa pystykuvauskahvaa. Se on ennenkuulumattoman nopea kamera 45,7 megapikselin täyskennolla. Kuvanlaatu herottuu muista huikealla resoluutiollaan. Nikon D850 on hinnakas hankinta jopa ammattilaisille, mutta ajatellen kohderyhmää, joka tarvitsee hienon ja erinomaisesti varustellun kameran, ei parempaa peilillistä järjestelmäkameraa taida olla.

Lue koko testi: Nikon D850

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

mainos

Lue myös

Jays m-Six Wireless

Jays m-Six Wireless

Treenikuulokkeiksi basso on ihmeen valju eikä vedenkestävyydestäkään ota selkoa.
Jaybird Tarah Pro

Jaybird Tarah Pro

Tarah Pro -treenikuulokkeet kestävät vertailua selkeisiin musiikkikuulokkeisiin.
Huawei Freelace

Huawei Freelace

Huawei Freelacessa on älykkäitä ominaisuuksia etenkin, jos kuulokkeita käyttää Huawein puhelimen kanssa.
8 langatonta nappikuuloketta

8 langatonta nappikuuloketta

Tämän hetken parhaat langattomat nappikuulokkeet budjetti- ja luksusluokan välistä, olkaa hyvät!
Sony KD-65XG8096

Sony KD-65XG8096

Sony XG8096 on hyvä yleis-tv, joka tarjoaa suosittuja ominaisuuksia miellyttävään hintaan.
Philips ”The One” 65PUS7354/12

Philips ”The One” 65PUS7354/12

Philips on pakannut tähän malliin kaiken tarvittavan, ja antanut sille osuvasti nimen The One – se kun on ainoa televisio, jonka tarvitset!
TCL 65EP685

TCL 65EP685

TCL tarjoaa täyden LCD-kokemuksen erittäin hyvään hintaan.
Samsung UE65RU7475

Samsung UE65RU7475

Samsungin 7475 on kauniisti muotoiltu, helppokäyttöinen ja ennen kaikkea kuvanlaadultaan testin paras televisio.