Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Dynaudio släpper OCOS-kablar – igen

En gång i tiden, närmare bestämt på 90-talet, kom Dynaudio på att de kunde göra bättre kablar till sina högtalare. Resultatet var de koaxiala OCOS-kablarna som var försedda med en speciell kontakt som passade motsvarande anslutning på högtalarna.

/ 25.02.2010 - 09:03
Dynaudio släpper OCOS-kablar – igen

dynaudio ocos set
Nu är OCOS tillbaka, fast med konventionella WBT-kontakter. Kablarna ser inte speciellt lyxiga ut, i stället för ett exklusivt yttre har Dynaudio lagt krutet på avancerad teknik.

Dynaudio beskriver OCOS-kablarna som välkontrollerade, neutrala, upplösta och rika på klangnyanser. Själva konstruktionen innehåller inget hokus pokus, den är relativt konventionell med en tvinnad skärm utanpå en kapslad kärna som har flera ledare. Tanken är att kabeln ska ha en uniform impedans – 8 ohm – i hela frekvensregistret, oavsett längd.

OCOS-serien finns i tre kvaliteter: One, Pro och Ultra. Den billigaste modellen kostar ungefär 4 000 kronor för 2×2 meter med WBT-spadar. Ultra-versionen hamnar på nästan det dubbla.

www.dynaudio.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ääni & Kuva
Scroll to Top