Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Uutinen

Doom-klassikkoräiskintä Husqvarnan ruohonleikkuriin

Ikonista Doom-tietokonepeliä voi pian pelata Husqvarnan robottiruohonleikkurilla.

/ 27.02.2024 - 07:08
Doom-klassikkoräiskintä Husqvarnan ruohonleikkuriin

Husqvarnan robottiruohonleikkurit kuuluvat parhaimpiin nykyaikaisiin leikkureihin, joita tiedämme. Modernin teknologian asiantuntijuus ei estä ruotsalaisvalmistajaa heittäytymään nostalgiseksi ja tuomaan 1990-luvun ikonista Doom-räiskintäpeliä uudelleen esiin. Robottiruohonleikkurissaan.

Nyt siis puhutaan pelistä, joka sai aikaan mediamylläkän sittemmin ikuisuusaiheeksi muodostuneesta keskustelusta siitä, miten tietokonepelit luovat tappajia ja jopa joukkomurhaajia. Konservatiivipiireissä tarina pelien pahaa tekevästä voimasta elää ja voi hyvin, vaikka tutkijat ovatkin kumonneet myytin.

Husqvarna_DOOM_Display
Doomia pelataan nyt ruohonleikkurilla. Kuva: Husqvarna

Doomista pihapeli

Alkuperäisen Doomin julkaisusta on kulunut 30 vuotta ja rapiat, ja pian Automower NERA -robottiruohonleikkureiden noin 30 000 omistajaa pääsevät nauttimaan pelistä pihatöissään.

Vuonna 1993 julkaistu Doom tulee ruohonleikkureihin huhtikuussa julkaistavan ilmaisen päivityksen myötä, ja peli on pelattavissa syyskuuhun 2024 saakka. Kesästä 2024 on siis varmasti tulossa ikimuistoinen – koskaan aiemmin kai kukaan ei ole taistellut demoneja vastaan ruohonleikkurilla?

Lue myös: Husqvarna Automower 430X Nera EPOS Plug-in kit – Todella isoon pihaan

Mitä järkeä?

Uutinen herättää tosin kysymyksiä. Eikö robottiruohonleikkuri osteta juuri siksi, että voi itse puuhailla jotain muuta, kun robotti hoitaa työt? Eikö tarkoitus ole nimenomaan olla koskematta koko värkkiin ja antaa ruohon vain leikkautua itsekseen?

Doomia pelatakseen taas pitää käyttää ruohonleikkurin säätimiä ja katsoa peliä sen näytöltä. Eikö olisi siistimpää, jos leikkuri heijastaisi hirviöt nurmikolle ja sitten vain ajelisi niiden yli – sen kyllä haluaisin nähdä! Mutta ymmärrän tietysti, että se nyt olisi aivan liian scifiä puutarhatyökalua ajatellen.

Husqvarna_DOOM_Play copy
Kuva: Husqvarna

Husqvarna Automower NERA:lle pelialan palkinto

Ruohonleikkurin ja räiskintäpelin outo yhdistelmä ei estänyt raatia palkitsemasta Husqvarnaa keksinnöstään marraskuussa Tukholman DreamHack-pelimessuilla, jossa toiminto ensi kertaa esiteltiin. Husqvarnan ohjelmistoinsinööri Björn Mannefred kertoo idean olevan luova ja hauska tunnustus ikonisen pelin tekijöille:

Tämä kertoo myös heidän insinööriensä innovatiivisesta hengestä. Sekä siitä, että Husqvarna on ottanut suoritustehon ja ohjelmoitavuuden vakavasti. Doomia varten laitteiden rauta piti nimittäin ohjelmoida uudelleen.

Aihe herättää uteliaisuuden: mitä muuta tältä suunnalta voidaan jatkossa odottaa? Eiköhän vain Stephen Kingin The Lawnmover Man -elokuva sopisi ruohonleikkureihin…

Lue lisää: husqvarna.com

 

Geir Gråbein Nordby
(s. 1978): Toimittaja. Gråbein päätyi LB-toimituksen jäseneksi lähetettyään vuonna 2001 työhakemuksen väärään osoitteeseen – hän halusi hakea samannimiseen studioon ääniteknikoksi mutta onkin nyt työskennellyt puolet elämästään tekniikkatoimittajana. Gråbeinin erityisalaa ovat etenkin hifi, kuulokkeet ja kotiteatteri, mutta toisinaan hän ottaa haltuunsa muitakin alueita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Turvaa älykotiin

Entistä edullisempi Arlo Essential

Jälleen piirun verran helpompaa siivousta

Ensi kesänä kokataan ulkona!

Takaisinveto: osa Philips Huen ulkovirtalähteistä viallisia

Suoraa ja epäsuoraa jäähdytystä ja lämmitystä

Ääni & Kuva
Scroll to Top