Vuoden parhaat 2022-2023
Uutinen

Chromecast Google TV tarjoaa myös kotimaista katsottavaa

Googlen uusi Chromecast tulee saataville Suomessa 21.6.

forfatter
Julkaistu 03.06.2022 - 09:40

Google TV:llä varustettu Chromecast on ollut useammassa maassa tarjolla jo vuodesta 2020, mutta nyt se saadaan vihdoin Suomeenkin, samaan aikaan muiden Pohjoismaiden kanssa. Uusi palvelu tarjoaa tuttujen kansainvälisten suoratoistopalveluiden lisäksi myös muun muassa kotimaiset Yle Areenan, C More Suomen ja Ruudun.

Chromecast with Google TV and Chromecast Voice Remote 1 989x674 1
Ulkonäöltään Chromecast muistuttaa edeltäjäänsä: kompakti ja litteä mokkula on väriltään valkoinen eli sävyä Snow. Kuva: Google

Jos suomalaiset palvelut ja Apple TV+:n, YouTuben, Netflixin, Disney+:n, HBO Maxin ja Viaplayn kaltaiset palvelut eivät riitä viihdykkeeksi, ovat Google Playn 6 500 Android-sovellusta latauksen päässä.

app svSE CC3 CC4 BO 15 LiteReco Featured Carousel Focus
Google TV:n uusi käyttöliittymä kokoaa suosikkisisällöt ja suositukset samaan paikkaan, minkä pitäisi helpottaa katsottavan ohjelman valintaa. Kuva: Google

Google TV tuo kaikki suosituimmat sisällöt eri palveluista yhteen paikkaan. Vihdoin Chromecastissa on myös kaukosäädin, joten valikoissa seikkailu sujuu kätevästi. Kaukosäätimen Google Assistant -nappia painamalla voi etsiä elokuvia, musiikkia ja sarjoja puhekomennoilla.

Chromecast Voice Remote 1 770x1351 1
Kaukosäätimellä onnistuu myös puheohjaus, ja siinä on pikanapit YouTubelle ja Netflixille. Kuva: Google

Chromecast with Google TV pystyy striimaamaan jopa 4K HDR -laadulla 60 kuvaa sekunnissa. Laite tukee myös Dolby Visionia ja kytkeytyy televisioon HDMI-kaapelilla.

Hintaa uudella Chromecastilla on 70 euroa. Laite on jo ennakkotilattavissa, saataville se tulee 21.6.2022.

forfatter

Peter Gotschalk

(s. 1973): Kehityspäällikkö ja toimittaja. Peter on työskennellyt tekniikkatoimittajana eri tanskalaismedioissa vuodesta 1998 lähtien ja LB-toimituksessa vuodesta 2012 lähtien. Peter kirjoittaa etenkin mobiililaitteista ja muista kannettavista laitteista sekä innovaatioista esimerkiksi 5G:n, sähköautoilun ja älykotien saralla.
Varkaat kiinni 4K-laadulla Arlon luksusvartiointikamerat pitävät kotia silmällä terävällä Ultra HD -resoluutiolla - ja se voi olla yllättävän kätevää.
Philips Hue joulukuuseen Philips Hue Festavia on joulukuuseen suunniteltu älyvalosarja.
Säästöä älykkäällä lämpöpaneelilla Talvi tulee, mutta onneksi omaa sähkönkulututustaan voi hillitä sovelluksella ohjattavan lämmityspaneelin avulla.
Helpompaa arkea älykkäämmällä kodilla Älylaitteiden tarkoitus on helpottaa sellaisten asioiden tekemistä, jotka aiemmin ovat olleet vaikeita, monimutkaisia, tylsiä tai aikaa vieviä.
WiZ-älyvaloihin liiketunnistus Wiz-älyvalaisinten ohjelmistopäivityksen myötä vanhat Wi-Fillä toimivat polttimot saavat liiketunnistimet.
Edullinen älyvalaistusjärjestelmä Philips Huen suurin kilpailija on saman valmistajan edullisempi WiZ.