Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Canons nya G7

I takt med att spegelreflexerna har sjunkit i pris har många av de avancerade kompaktkamerorna med proffsfunktioner försvunnit. Men tack vare Canon PowerShot G7 får proffskompakterna sin välförtjänta renässans.

/ 15.09.2006 - 09:48
Canons nya G7

CanonPowerShot G7bak Många fotografer har efterfrågat kameror med samma funktionalitet som spegelreflexer, fast i ett mer kompakt format. Sony har haft sin V3, Olympus sina C-5070 och C-7070, och Canon själva har länge haft en G-serie. Det är en kameratyp som varit lite större än alla vanliga kompaktkameror, men som haft en funktionsnivå som passat mer erfarna fotografer bättre. Canons nya G7 är just en sådan kamera. Den har en bildsensor på 10 megapixlar och optisk zoom från 35 till 210 mm, samt en optisk bildstabilisator. Ljusstyrkan är F2,8-4,8. Kameran har en fast 2,5-tumsskärm och en optisk sökare och blixtsko. Den kan använda optisk telekonverter för vidvinkel och tele, och är utrustad med Canons nya Digic III-processor med ansiktsigenkänning. Ljuskänsligheten kan snabbt ställas in med en ratt på ovansidan, från ISO 80 till 1600. G7 använder SD-minneskort, lagrar endast bilderna i JPEG-format och lanseras i oktober.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ääni & Kuva
Scroll to Top