Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Canon-kamera med fyra gånger högre HD-upplösning

Det är inte säkert att Canons 4K-kamera någonsin tillverkas, men tekniken kan hamna i andra modeller fortare än du anar. Vi pratar om video med fyra gånger högre upplösning än HD och 60 bilder i sekunden!

/ 15.10.2010 - 14:21
Canon-kamera med fyra gånger högre HD-upplösning

canon+4k+foran
Kameran är en riktig värsting och demonstrerades på Canon Expo 2010 i Paris nyligen. Specifikationerna är något man hittills bara kunnat drömma om. Bakom ett 20x zoomobjektiv med brännvidd från 24 till 480 mm (och ljusstyrka f1,8–3,8) sitter en 2/3-tums CMOS-bildsensor.

Den spelar in video med 60 bildramar i sekunden och en upplösning av 4096 x 2160 punkter – alltså 8 megapixlar, vilket är fyra gånger mer än vanlig 1080-HD-video.
canon+4k+bak
4K-kameran är inte avsedd för produktion men tekniken kan hamna i andra modeller så småningom. Canon demonstrerade prototypen på sina egna skärmar med 4K-upplösning och bilden var minst sagt grym. Knivskarpa nyanser och extrem detaljering av de mest finmaskiga strukturer fick nästan vanlig HD-video att se grumlig ut.

Filstorleken vågar vi inte tänka på, för att inte tala om processorkraften som behövs för att redigera videofilmer som tas med en 8-megapixlars bildsensor.

Om kameran någonsin tillverkas i någon form kommer den att kosta så mycket att det nog knappast är privatkunder som köper. Men imponerande är det!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ääni & Kuva
Scroll to Top