Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Audioquests nya generation HDMI

HDMI klarar man sig inte utan, så det är lika bra att se till att kabeln är av hög kvalitet. Så verkar det som Audioquest tänkte när de tog fram sin nya generation.

/ 03.06.2010 - 10:10
Audioquests nya generation HDMI

audioquesthdmigruppe
Snart går det väl att köpa HDMI-kablar på bensinstationer och i glasskiosker. Men många tänker inte på den mekaniska stabiliteten som kan ge sämre elektrisk förbindelse, eller på hur känslig HD-signalen är för störningar när den överförs i långa längder.

Audioquest har förstärkt sitt nya HDMI-sortiment, som nu består av åtta modeller, från Pearl för 300 kronor till Diamond som kostar drygt 8 000 kronor.

Alla de nya modellerna stöder Audio Return Channel och HDMI 1.4, och är alltså förberedda för 3D.

Skillnaden på de åtta modellerna är ledarnas kvalitet och mått. Från och med Cinnamon-modellen har ledarna tjockare silveröverdrag, och två toppmodellerna Coffee och Diamond är utrustade med Audioquests DBS-system och extra solida ledare med PSS-överdrag (Perfect Surface Silver).

DBS står för Dielectric Bias System och är ett slags filter som sitter på kabeln och som filtrerar bort störningar. Tekniken använder sig av ett litet batteri som skapar ett elektrostatiskt fält som ser till att isoleringens molekyler riktas åt samma håll. Allt för att bild- och ljudkvaliteten ska bli högre. Hur det står till med den saken tänker vi ta reda på i ett test.
 
 
audiquest carbon diamond

DBS finns redan på flera av Audioquests digitalkablar, till exempel toppmodellerna Eagle Eye och Hawk, samt vissa av högtalarkablarna.

www.ljudtema.se
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ääni & Kuva
Scroll to Top