Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Årets bästa TV-apparater

Oavsett om du ska köpa din första eller fjärde flatskärm så hittar du många fina kandidater i årets TV-kavalkad.

/ 27.01.2010 - 14:16
Årets bästa TV-apparater

Om TV-året 2009 ska sammanfattas med ett enda ord så måste det vara ”LED”. De nya skärmarna med LED-baserad bakgrundsbelysning (eller sidobelysning) fick mycket uppmärksamhet under året som gått. Och det är inte så konstigt egentligen. De är tunna och läckra att titta på, drar mindre ström och har en mycket bra bild. Men vi får inte heller glömma bort de vanliga skärmarna med LCD- och plasmateknik, som också har blivit bättre och billigare än året innan.
Bildkvalitet, bildkvalitet, bildkvalitet!
En flatskärms uppgift är att förmedla alla slags TV-material på ett så bra sätt som möjligt, och hur bra den gör detta beror på bildkvaliteten. Den bästa måttstocken för hög bildkvalitet är dina egna ögon – de klarar både av att se när någonting saknas och när något är ”för bra för att vara sant”. Det du bör leta efter är en skarp bild med naturlig – och inte överdriven – färgåtergivning och kontrast, som är behaglig att titta på. TV:n måste kunna återge exakta graderingar från ljust till mörkt, och dessutom kunna visa äkta svart (helt mörk skärm) i ljusa omgivningar. Det senare har länge varit plasmaskärmarnas äss i rockärmen, men nu har även LCD-skärmarna börjat få bra svärta. De nya LED-baserade skärmarna har också en jättebra svärta samt en suverän ljusstyrka, även om de har en något snävare synvinkel än plasmaskärmarna. Ingen TV är med andra ord helt perfekt, så det gäller fortfarande att skräddarsy valet av TV efter dina personliga behov.
Här kan du läsa hela artikeln i Adobe PDF-format: TV+webb.pdf

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ääni & Kuva
Scroll to Top