Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Årets 3D-nyheter från Samsung [uppdaterad]

Samsung tillhör de första som lanserar en komplett 3D-lösning med 3D-glasögon för Blu-ray, 3DTV och ”3D-hemmabio”.

/ 07.01.2010 - 19:52
Årets 3D-nyheter från Samsung [uppdaterad]

ces20100118
Samsung slår på stort och lanserar LCD-, LED- och plasmabaserade skärmar med 3D-stöd, som tillsammans med Samsungs egna, slutarbaserade 3D-glasögon gör det möjligt att få tredimensionella filmupplevelser hemma i vardagsrummet. 3D-underhållningen kommer från en 3D-kompatibel Blu-ray-spelare och en matchande hemmabioanläggning.

För att kunna titta på tredimensionell TV hemma räcker det dock inte med att ha rätt elektronik, det krävs också äkta 3D-material att titta på. Samsung lanserar därför ett samarbete med Dreamworks och Technicolor om 3D-filmproduktioner. Dreamworks-produktionen av ”Monsters vs Aliens” blir den första utgåvan i det nya 3D-BD-formatet.

Ny design och fjärrkontroll
Traditionsenligt lanserar Samsung även en ny design till sina flatskärmar. Flera av de nya modellerna får en ny design i borstad aluminium och inte minst en stilig ny fjärrkontroll. På IFA-mässan i höstas fick vi se en ”teaser” av den nya touch-kontrollen som gör att man kan navigera mellan kanalerna direkt på fjärrens skärm. Samsungs nya LED-toppmodell i 9000-serien blir antagligen den första modellen som får den nya fjärrkontrollen.

UPPDATERING 07/01/10: Nedan följer mer information om de nya modellerna, direkt från Samsungs pressmeddelande. Priserna är ännu inte klara.

 samsung led

9-serien led-tv, den tunnaste teven
Ultraslimmad design och tunn som en penna. Full hd. 200 Hz Motion Plus med inbyggd 3d-processor som visar film i 3d-format. Två usb-portar för inspelning till externt minne. Unik fjärrkontroll med pekskärm som visar tv-program. Fyra hdmi-ingångar Usb 2.0 Movie med möjlighet att koppla externa enheter och titta på film, jpeg-bilder och lyssna på mp3. Internet@tv med stöd för Samsung Apps och dlna. 9-serien finns i 46 och 55 tum. I butik senare under 2010.

samsung led 
8-serien led-tv, 3d-upplevelse med extra djup svärta.
Slimmad design med ram av borstat aluminium. 200 Hz Motion Plus med inbyggd 3d-processor som visar film i 3d-format. Full hd. Inbyggd satellitmottagare. Usb-port för inspelning till externt minne. Gedigen och stilren fjärrkontroll. Fyra hdmi-ingångar. Usb 2.0 Movie med möjlighet att koppla externa enheter och titta på film, jpeg-bilder och lyssna på mp3. Internet@tv med stöd för Samsung Apps och dlna. 8-serien finns i 32 (endast 100 Hz), 40, 46, 55 och 65 tum. Kommer under andra kvartalet.

samsung led 
7-serien led-tv, 3d och inspelning till externt minne.
Slimmad Crystal tv-design. 200 Hz Motion Plus med inbyggd 3d-processor som visar film i 3d-format. Full hd. Inbyggd satellitmottagare. Usb-port för inspelning till externt minne. Gedigen och stilren fjärrkontroll. Fyra hdmi-ingångar Usb 2.0 Movie med möjlighet att koppla externa enheter och titta på film, jpeg-bilder och lyssna på mp3. Internet@tv med stöd för Samsung Apps och dlna. 7-serien finns i 40, 46 och 55 tum. Kommer under andra kvartalet.

samsung led
6-serien led-tv, internettjänster och satellitmottagare.
Slimmad Crystal tv-design. 100 Hz Motion Plus. Full hd. Inbyggd satellitmottagare. Fyra hdmi-ingångar. Usb 2.0 Movie med möjlighet att koppla externa enheter och titta på film, jpeg-bilder och lyssna på mp3. Internet@tv med stöd för Samsung Apps och dlna. 6-serien finns i tre olika designalternativ; vit, pianolackat svart, mörkbrun med vågmönster. Modeller finns med traditionellt platt stativ eller med en fot av fyra ben. Finns i 32, 37, 40, 46 och 55 tum. Kommer under andra kvartalet.

samsung bd  
Blu-ray-spelaren för 3d-filmer.
Både entusiaster och filmälskare kan nu åtnjuta filmer gjorda i 3d i full hd hemma i soffan. BD-C6900 är Samsungs första blu-rayspelare som är förberedd för 3d och stödjer den nya 3d-standarden för blu-ray. Dock behövs det en tv som klarar att spela upp i 3d-format för att kunna se 3d-film.
Naturligtvis spelar BD-C6900 även dvd- och blu-rayfilmer som vanligt. Dessutom har den inbyggt trådlöst nätverk.
Kommer under andra kvartalet.
samsung ht
3d-upplevelse hemma i den egna soffan.

Årets största nyhet inom hemmabiosystem är HT-C6930W, hemmabiosystemet som spelar upp filmen och ljudet i 3d. HT-C6930W är den ultimata hemmabioanläggningen för filmälskaren. Högtalarna är av 7.1-kanaltypen och har sammanlagt åtta högtalare vilket tillsammans ger ett tredimensionellt ljud som får betraktaren att känna sig mitt i filmen. Uteffekten är 1330W. De bakre två högtalarna är dessutom trådlösa.
Tillsammans med Samsungs nya 3d-förberedda tv blir upplevelsen i det närmaste total. HT-C6930W har även inbyggt nätverk.
I butik under andra kvartalet.
    

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ääni & Kuva
Scroll to Top