Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Altec Lansing släpper hifi för skrivbordet

Expressionist Ultra är det ambitiösa namnet på Altec Lansings grymmaste datorhögtalare. Som de själva tycker är så bra att man kan koppla in högtalarna till TV:n – eller stereon – i vardagsrummet.

/ 10.11.2009 - 09:38
Altec Lansing släpper hifi för skrivbordet


Expressionist Ultra ser definitivt inte ut som alla konventionella plasthögtalare de flesta har på skrivbordet. Glasplattor och aluminiumfärg ger ett tilltalande uttryck som gör det lockande att göra sig av med de gamla högtalarna.

Altec Lansing berättar att sammanlagt fem förstärkare – en till varje element – på sammanlagt 200 watt ska hålla skrivbordet fritt från damm och ge ett klockrent ljudtryck på maximalt 106 dB.

Subbasen – som syns i bakgrunden på bilden – har ett 6,5-tums element till de lägsta frekvenserna, medan de coola glashögtalarna har ett 3-tums mellanregister och en 1-tums diskant. Tillsammans täcker elementen frekvensregistret 40–20 000 Hz.

Det ingår också en volymkontroll som har tonkontroller. Och det går att koppla in en extra ljudkälla även om högtalarna är inkopplade till datorn. Praktiskt nog finns det också ett hörlursuttag, så man slipper koppla ur högtalarna varje gång man vill koppla in hörlurarna.

Expressionist Ultra kostar 2 000 kronor

www.alteclansing.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ääni & Kuva
Scroll to Top