Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

46 megapixlar i Sigma SD1

Ja, du läste rätt. Sigma hävdar att deras nya SD1-spegelrefklex har 46 megapixlar – fast bara om man lägger ihop Foveon-bildsensorns tre färgskikt

/ 22.09.2010 - 07:36
46 megapixlar i Sigma SD1

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Egentligen har nämligen den speciella bildsensorn tre lager, ett rött, ett grönt och ett blått med 4800 x 3200 pixlar, alltså ungefär 15,3 megapixlar vardera. Men när vi testade kompaktmodellen DP2 upptäckte vi att megapixlar inte är allt.

Tonaliteten, dynamiken och färgspektrat i den 24 x 16 mm stora Foveon-bildsensorn som Sigma använder är nämligen fenomenalt bra, och vi tvivlar inte på att SD1 och den nya bildsensorn är ännu bättre. Här har vi något att se fram emot!

Om kameran verkligen kommer någon gång, vill säga, för Sigma har annonserat nya spegelreflexer förut som sedan försenats och försenats. Vi får hoppas att de menar allvar och att SD1 når butikerna.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kameran har en 3-tums skärm med 460 000 punkters upplösning, 11-punkts autofokus samt en ny bildprocessor. Bilderna lagras på CF-minneskort men det går inte att filma video.

Huset är byggt runt en magnesiumlegering och väderskyddat för att tåla smuts och fukt.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ääni & Kuva
Scroll to Top