Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

3D-plasma från Panasonic

Panasonic visar allt från handhållna 3D-videokameror till gigantiska 3D-plasmaskärmar på CES-mässan i Las Vegas.

/ 07.01.2010 - 09:34
3D-plasma från Panasonic

panasonic ces2
Panasonic vill vara en huvudleverantör för 3D i hemmet och under samarbetet med James Cameron under produktionen av filmen Avatar fick de mycket kunskap om hela 3D-signalkedjan. Extra intressant för TV- och videofilmare är nog introduktionen av en kompakt 3D-videokamera med dubbla linser som gör det betydligt enklare att filma tredimensionellt.

3D-plasma
På hemmafronten skruvas förväntningarna upp för Panasonics nya 3D-plasma, och den största nyheten är att den populära Viera V-serien får en markant uppgradering i form av 3D-teknik. Enligt Panasonic är det inte tal om någon liten förbättring utan en helt ny TV-serie.

Den nya 3D V-serien kommer först i 65, 58, 54 och 50 tum och har plasmapaneler med fosforceller som påstås vara ”optimerade för bästa möjliga 3D-förmåga”. Skärmarna har 120 Hz bildfrekvens för att kunna visa en stereoskopisk bild i Full-HD-upplösning. Även bildkvaliteten i 2D sägs vara förbättrad tack vare en ny ”infinite black”-bildpanel.

panasonic ces3

Man har inte mycket nytta av en 3DTV om man inte har tillgång till 3D-material, därför lanserar Panasonic även sin nya 3D-kompatibla BD-spelare DMP-BDT350, som uppfyller den nyligen lanserade ”3D-specifikationen” från BDA (Blu-ray Disc Association).

Panasonic har också ingått ett samarbete med DirecTV om distribution av 3D-baserat material till amerikanska TV-tittare. Miljontals amerikaner kommer inom kort att kunna uppgradera sina befintliga HD-boxar via internet och sedan få tillgång till sport, musik, dokumentärer, film och underhållningsprogram i äkta 3D. Finalen i MLB Baseball kommer också att filmas i 3D senare i år.

Flera Viera-funktioner
Panasonics Viera-skärmar får fler intressanta funktioner 2010, bland de allra hetaste är inbyggd skype-funktion som gör det möjligt att ”ringa” videosamtal till vänner och bekanta direkt från TV-soffan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ääni & Kuva
Scroll to Top