Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

32-bitars CD-spelare från Gryphon

När den solida och sandblästrade aluminiumluckan stängs ska man veta att CD-spelaren Scorpio har en digitalprocessor som arbetar med inte färre än 32 bitar.

/ 17.12.2009 - 19:44
32-bitars CD-spelare från Gryphon

gryphon scorpio
Uppseendeväckande, och alldeles säkert välljudande.

Medan andra tillverkare så smått börjar överge CD-mediet och i stället satsar på streaming av ljudfiler, väljer Gryphon att ta CD-skivorna till en ny nivå. Med en 32 bit/192 kHz-omvandlare låter nya Scorpio antagligen nästan lika bra som Mikado-toppmodellen.

Spelarens teknik handlar inte bara om 32 bitar och 192 kHz (och en läcker aluminiumlucka) utan också om avsaknaden av ett konventionellt brant analogfilter, i stället är Scorpio utrustad med en Mica-silverkondensator som ett enkelt, analogfilter av första ordningen. Vilket Gryphon själva påstår låter bättre under förutsättning att uppsamplingen till 32 bitar sker korrekt.

Det ska onekligen bli intressant att testa Scorpio, som Gryphons grundare och VD Flemming E. Rasmussen kallar en renodlad spelare ”for music and nothing but music”.

Gryphon Scorpio kostar 7 000 euro.

www.gryphon-audio.dk

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ääni & Kuva
Scroll to Top