Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Palkitsimme

Nikon Z8

Nikonin paras kamera on myös vuoden kamera.

/ 30.10.2023 - 10:05
Nikon Z8

Jos valitsee Nikon Z8:n, saa lähes kaiken kuin kalliimmassa Z9-mallissa: saman suorituskyvyn, samat ominaisuudet ja saman kuvanlaadun.

Z8 ruksii siis listasta tärkeimmät ja purjehtii yhdeksi suosikiksemme ammattilaisluokan täyskennokameroista. Ison kameran akunkesto on pieni pettymys, ja vaikka etsin ei pimene sarjakuvien välissä, on resoluutio mielestämme liian alhainen esimerkiksi muoto- tai makrokuvaukseen. Mutta moitteet ovat lillukanvarsiin takertumista, kun puhutaan huippulaadukkaasta kamerasta.

Kamera tarjoaa saman 45,7 megapikselin täyskennon kuin lippulaivamalli Nikon Z9, mutta vain pienemmässä ja edullisemmassa rungossa. Kamera tukee 12-bittistä 8K-videota, 4K/120p-tallennusta 12-bittisellä N-RAW-tiedostomuodolla, 4K/60K 12-bittisellä ProRes RAW HQ:lla ja ottaa jopa 30 kuvaa sekunnissa sarjakuvauksella. Automaattitarkennuksen voi kalibroida asetuksista itse, ja se toimii aivan yhtä tarkasti ja nopeasti kuin Z9-mallissa.

Still-kuvia voi tallentaa 12- tai 14-bittisinä NEF-, TIFF- tai raakatiedostoina pakattuina tai pakkamaattomina. Valittavana on myös 10-bittinen HEIF 8-bittisen jpeg-tiedostomuodon sijaan, ja kuvat ovat orgaanisen syviä tavalla, johon vain parhaat kamerat pystyvät.

Nikon Z8 on itse asiassa käyttökelpoisempi kuin Z9. Mitään ei puutu. Siinä on käytännöllinen neljään suuntaan kääntyvä kosketusnäyttö ja taustavalaistut napit. Monet napeista voi ohjelmoida itse.

Nikon on myös lanseerannut MB-N12-pystykädensijan Z8:lle. Tilaa on kahdelle EN-EL15-akulle, ja asetuspyörän, laukaisunapin ynnä muun ansiosta Z8 on aivan kuin Z9 – jonka nimesimme vuoden kameraksi viime vuonna.

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Ääni & Kuva
Scroll to Top