Kaupallinen yhteistyö ASUS Chromebook Flip CX5

ASUS Chromebook yhdistää helppouden, joustavuuden ja kestävyyden

ASUS Chromebook Flip CX5 on kannettavan ja tabletin yhdistelmä, joka on heti valmis käyttöön.

forfatter
Julkaistu 05.10.2022 - 09:06

Ensimmäiseksi aamulla tarkistetaan uutiset ja sähköpostit kahvin äärellä. Aamujunassa kannettava otetaan nopeasti esiin ja katsotaan päivän ohjelma ja somen kuulumiset. Iltapäivällä on aikaa katsoa suoratoistopalvelusta jakso suosikkisarjaa ja tehdä hieman ostoksia verkkokaupassa. Illalla ahmitaan vielä pari lukua uudesta dekkarista, ennen kuin kannettava ja käyttäjä ovat valmiina yöpuulle. Lisäksi ovat vielä kaikki ne hetket päivässä, kun tarvitsee pienen tauon, haluaa lukea viestit tai on aika etsiä reseptiä seuraavan päivän ruokaa varten.

Digitaalinen arki vaatii laitteilta paljon. Puhelimen näyttö on usein aivan liian pieni sarjojen tai elokuvien katseluun. Kannettavalla taas kestää käynnistyä ja avata ohjelmia. Tabletti on heti valmiina toimintaan, mutta se ei tarjoa kannettavan käytännöllisiä ominaisuuksia, joista tärkein on mahdollisuus kirjoittaa nopeasti ja viestiä siten eri kanavissa.

Asus 2 alt1

ASUS on kehittänyt ratkaisun tähän haasteeseen yhden ainoan laitteen muodossa. Chromebook Flip CX5 on kannettava, jonka näyttö taipuu tabletiksi. Kone pystyy kaikkeen, mihin kannettavakin, mutta on yhtä nopea kuin tabletti ja niin intuitiivinen käyttää, että parin minuutin käytön jälkeen se tuntuu kuuluneen arkeen aina.

ASUS on kehittänyt Chromebook Flip -konseptin yhdessä Googlen kanssa. Maailman suurimpiin PC-valmistajiin kuuluvan yrityksen ja internetin mullistaneen tekniikkajätin yhteistyö takaa, että tuote on äärimmäisen helppokäyttöinen, vaikka edustaakin samalla teknisen kehityksen kärkeä.

Asus 4

Kouluun, kotikatsomoon ja konttorille

Puhdaslinjainen Chromebook Flip CX5 on poikkeuksellinen kannettava, jonka litteä mutta vahva muoto huokuu kestävyyttä ja laatua. Näppäimistö kallistuu kannen auetessa automaattisesti miellyttävimpään kirjoitusasentoon, ja koneen kompaktista koosta huolimatta taustavalaistujen näppäinten välillä on hyvin tilaa. Niinpä kannettava toimii täydellisesti opiskeluun, töihin, sähköpostiviestittelyyn ja somen selailuun – sekä tietysti elokuvien ja sarjojen katsomiseen.

Kuvaruutu ulottuu lähes reunasta reunaan, mikä saa koneen näyttämään solakammalta ja toimii täydellisesti, kun näytön kääntää ErgoLift-saranoiden varassa tabletiksi. Tablettina konetta on helppo käyttää vaikkapa junassa, ja tabletti mahdollistaa leppoisan nettiselailun sohvalla tai lukuhetken sängyssä ennen nukkumaanmenoa. Vain 1,4 kilon painoista ja erittäin litteää Chromebook Flip CX5:ä on mukava käyttää tablettina milloin ja missä vain.

Chromebook Flip CX5 houkuttelee esiin käyttäjänsä sisäisen taiteilijan ja sopii tarkkaan näyttötyöskentelyyn, sillä koneen mukana toimitetaan kynä. Kynän saa telakoitua kannettavan sisään, jossa se latautuu automaattisesti – ja on näin aina valmiina käyttöön!

Chromebook Flip CX5 on kannettava, jonka näyttö taipuu tabletiksi.

Kestävää laatua

Toki hienoimmatkin ominaisuudet jäävät arvottomiksi, mikäli kannettava ei kestä kuljettelua ja käyttöä. ASUS tekeekin tuotteilleen tarkat laatutestit, eikä Chromebook Flip CX5 ole poikkeus. Koneparkaa on ravisteltu, pudoteltu, painettu ja hakattu niin paljon, että ajatuskin hirvittää. ASUS on kuitenkin vain halunnut varmistaa, että kannettava kestää melkein mitä tahansa, mitä kiireinen arki voi mukanaan tuoda. Tietenkin kone tarjoaa myös pitkän akunkeston ja pikalatauksen, sillä eihän siitä muuten olisi iloa tien päällä.

Täydellä akulla Chromebook Flip CX5 jaksaa työskennellä jopa 10 tuntia. Lataus sujuu nopeasti: 49 minuutissa akku latautuu tyhjästä 60-prosenttisesti täyteen. Chromebook Flip CX5 onkin aidosti mobiili laite, jolla voi työskennellä tunteja, kun sitä on pitänyt hetken töpselissä.
Mukana tulevan kynän luvut ovat vieläkin vaikuttavammat: 15 sekunnin latauksella saa 45 minuuttia käyttöaikaa!

ASUS on toki huolehtinut myös koneen turvallisesta käytöstä, ja Chromebook Flip CX5 onkin varustettu yritystason tietoturvaominaisuuksilla.

ASUS Chromebook Flip CX5 png

Asus 1 alt1

Lisäsuojaa tuovat sisäänrakennettu virussuojaus ja eri käyttäjäprofiilien turva sekä Googlen kehittämä Titan C -tietoturvapiiri. Käyttäjä voi halutessaan myös peittää sisäänrakennetun webkameran linssin koneeseen kuuluvalla suojakannella.