Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Kaupallinen yhteistyö: Aqara

Älykodin ei tarvitse tulla kalliiksi

- Julkaistu 20.11.2023 - 11:24
Aqara

Älykoti törmäyttää scifin ja arjen tarkoituksenaan tehdä elämästä helpompaa. Keskenään keskustelevia älykodin osasia ohjataan keskitetysti puhelimella, tabletilla tai tietokoneella, mikä tekee kodin toimintojen hallitsemisesta selkeää ja yksinkertaista.

Aina ihka ensimmäisestä, vuonna 1966 kehitetystä älykodista saakka harrastajat ja yritykset ovat kilvan yrittäneet keksiä käytännöllisiä ja kohtuuhintaisia ratkaisuja arjen avuksi – aina siinä onnistumatta. Mutta nyt vihdoin hinta-laatusuhde on tasolla, jossa älykodin rakentaminen ei enää vaadi hankalaa ja monimutkaista tekniikkaa eikä kalliita järjestelmiä.

Vuonna 2009 perustettu Aqara, joka yhdistää latinan kielen älyä ja kotia tarkoittavat sanat nimessään, on maailman johtavia älykotituotteiden valmistajia. Näin joulun alla Aqara on julkaissut kaksi uutta tuotesettiä, jotka yhdistävät useamman hyödyllisen tuotteen edulliseksi yhteispaketiksi. Jos siis joulupukilta on toivottu peruskodin päivitystä älyluokkaan, kannattaa tutustua tarkemmin näihin kahteen kätevään tuotesettiin!

Temp and Humidity Sensor 2
dsa

Pienemmät sähkölaskut, enemmän asumismukavuutta

Aqara Energy Saver Pack yhdistää energiapihit ominaisuudet ja tuotteet yhdeksi paketiksi, joka säästää sekä rahaa että ympäristöä – ja samalla lisää asumismukavuutta.

E1-patteritermostaatti ja T1-lämpö- ja ilmankosteusmittari tekevät yhteistyötä säätääkseen huoneen lämmön tasaiseksi. Termostaatti seuraa käyttäjän päivärytmiä: huoneen ollessa tyhjänä termostaatti säätää lämmityksen pienemmälle, mutta siellä oleskellessa tila on miellyttävän lämmin. Geofencing-toiminnon ansiosta lämmitys säätyy kovemmalle käyttäjän lähestyessä kotia, vaikka kotiin tultaisi ohjelmoidusta aikataulusta poikkeavasti. Tietysti järjestelmää voi ohjata itsekin puhelimella, puheohjauksella tai manuaalisesti termostaatin digitaaliselta näytöltä.

Koti on älykäs vasta, kun se havainnoi ympäristöään itse. Aqara Energy Saver Pack sisältää FP2-sensorin, joka on nykyaikainen versio perinteisestä PIR-liiketunnistimesta. FP2 tunnistaa liikkeet niin tarkasti, että se laskee huoneen lämpötilaa heti, kun sieltä poistuu, mikä säästää energiaa. Se valvoo jopa 40-neliöistä huonetta ja säätää tilan lämpöä hallitusti. Järjestelmä tunnistaa viisi eri henkilöä ja säätää lämmitystä ja valaistusta yksilöllisten toiveiden mukaan. Tyhjistä huoneista järjestelmä sammuttaa valot ja laskee lämmitystä automaattisesti.

Paketin aivot ovat nimeltään M2: tämä keskusyksikkö yhdistää ja ohjaa muita Aqaran laitteita ja varmistaa yhteydenpidon asunnon muihin älykotituotteisiin. Verkkoyhteys onnistuu sekä wifin että Ethernetin kautta, joten yhteys on aina vakaa. Puheohjaus ja sovellus takaavat, että järjestelmän ohjaus onnistuu helposti niin kotona kuin poissa ollessakin. M2 juttelee Apple Homekitin, Google Assistantin, Amazon Alexan sekä muiden älykotialustojen kanssa, joten Aqara solahtaa helposti myös olemassa olevaan älykotiin. Paketin sisäänrakennettua kaiutinta voi käyttää myös ovikellojen ja hälytysjärjestelmien kanssa.

Hub M2 2
dsa

Aqara Energy Saver Pack on saatavilla rajoitetun ajan 20.11.2023 alkaen hintaan 169,99 € – hankkimalla laitteet settinä säästää jopa 23 % erikseen ostettaviin normaalihintaisiin tuotteisiin verrattuna.

Aqara General Images 20231120T082858Z 001
da

Turvallisuutta kodin joka kolkkaan

Koti on ennen kaikkea turvapaikka – ja mikäpä varmistaisi turvallisuuden paremmin kuin valvontajärjestelmä. Aqaran Home Security Pack sisältää kaiken tarvittavan kodin valvontaan.

G3-kamerahubi on Aqaran turvajärjestelmän ydin. M2:n tapaan G3 yhdistyy muihin Aqaran laitteisiin ja kommunikoi niin Google Assistantin, Apple Homekitin kuin Amazon Alexan sekä muiden yleisimpien älykotijärjestelmien kanssa. G3-keskusyksikkö toimii myös 2K-sisäkamerana, joka on varustettu panoraamakuvaustoiminnolla ja paikallisella tekoälyllä.

Kasvojentunnistuksen ansiosta se voi lähettää viestin vanhemmille, kun lapset tulevat koulusta – tai jos ovesta putkahtaa ihmisiä, joita kamera ei tunnista. Kameran fyysisen linssinsuojan voi sulkea kotona ollessaan, jolloin voi olla varma siitä, ettei kamera kuvaa mitään, mitä ei halua. Halutessaan taas kameran kanssa voi kommunikoida sanattomasti eleitä käyttäen.

Door and Window Sensor P1 4
dsa

Sovelluksen kautta kameran kuvakulmaa voi vaihtaa, joten kodin tilannetta voi seurata helposti tien päältä tai työpaikalta käsin. Pakettiin kuuluva tärinätunnistin, jonka voi sijoittaa esimerkiksi kodin arvokkaimman perintökalun päälle tai lipaston laatikkoon, hälyttää, jos sitä liikutetaan. P1-liiketunnistin puolestaan tunnistaa ihmisen, ja se sytyttää valot ja aktivoi kameran liikettä havaitessaan. P1:n voi sijoittaa minne tahansa, sillä asennus ei vaadi työkaluja.

Paketin kruunaa T1-ikkuna- ja ovisensori, joka tunnistaa ikkunan tai oven avaamisen tai rikkoutumisen. Jos jokin sensoreista havaitsee mahdollisen uhan, kamera kääntyy automaattisesti sitä kohti. Aqaran Home Security Pack tarjoaa turvaa, josta on tähän saakka päässyt nauttimaan vain edistyksellisempien tai vanhanaikaisten, järeiden valvontajärjestelmien asiakkaana – ja murto-osalla perinteisten järjestelmien hinnalla!
Aqaran Home Security Pack on saatavilla rajoitetun ajan 20.11.2023 alkaen hintaan 119,99 €. Paketti on ainakin 31 % edullisempi kuin samat laitteet erikseen ostettuna.

Molemmat paketit on nopea ja helppo asentaa, ja tarpeen vaatiessa ne ovat laajennettavissa myöhemminkin. Tutustu pakettitarjouksiin täällä:

Energy Saver pack

Home security pack

Aqara Energy Saver Pack
das
Aqara Home Monitoring and Security Pack
dsa
LB Ääni & Kuva Marketing

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kumpi on vuoden 2024 paras OLED-tv?

IMAX-teatteri kotiin

Voittamaton yhdistelmä?

Ääni & Kuva
Scroll to Top