annonse
annonse

Vuoden parhaat kamerat

Kamerat ovat parempia kuin koskaan – mutta myös valinnanvaikeus on kasvanut suuremmaksi kuin koskaan. Me valitsimme vuoden parhaat kamerat päätöksen tueksi.

annonse

Suurin ero kännykän ja kameran välillä on se, että toisella napataan kuva ja toisella valokuvataan. Enemmänkin eroja toki löytyy, ja tärkeimpänä kameran ylivoimainen kuvanlaatu.. Kamera on myös joustavampi zoomin, kuvanvakaimen, edistyneen valotuksen ja autofokuksen ansiosta.

Parhaissa pokkarikameroissa on paljon suuremmat kennot ja objektiivit kuin mobiilikamerassa. Niinpä kuvista saa terävämpiä, kohinaa on vähemmän ja mukana on myös zoom.

Kompakteissa kameroissa on samoja ominaisuuksia kuin peilillisissä järjestelmäkameroissa, vaikka kaikki onkin pakattu pienempään koteloon, jossa myös objektiivi ja etsin ovat pienempiä. Monet pokkareista ovat vieläpä isoja järkkäreitä nopeampia – ja joskus jopa edistyksellisempiä. Ne sopivatkin sellaiselle, joka haluaa pienikokoisen kameran kuvanlaadusta tinkimättä.

Perinteiset peililliset järjestelmäkamerat ovat silti yhä suosittuja. Erinomainen akunkesto, hyvä ergonomia ja laaja valikoima objektiiveja ja muita varusteita voittaa monet valokuvaajat puolelleen, eikä silloin haittaa, että laite on suurempi ja painavampi.

Vuoden paras objektiivi: Olympus M.Zuiko Digital 12-100mm 4,0 ED IS Pro

Arvio: 6

Hinta: 1 300 €

Verkkosivusto: olympus.fi

 

Täydellinen matkazoomi

Olympuksen zoom-objektiivissa on kaikki ominaisuudet, joita voi kuvitella tarvitsevansa – ja suorituskyky, joka perustelee hinnan. Olympus 12–100 mm/f4 on ehdottomasti hintansa väärti ja enemmänkin. Optinen laatu, mekaaninen laatu ja ennen kaikkea kuvien tekninen laatu ovat kaikki huippuluokkaa. Monet kuvaajat voivat huoletta jättää muut objektiivinsa kotiin ja lähteä työ- tai lomareissuun vain Olympus mukanaan.

 

Vuoden paras pokkarikamera: Sony Cyber-shot RX100 V

Arvio: 5

Hinta: 1 100 €

Verkkosivusto: sony.fi

Salamannopea luksuskamera

Tämä on täydellinen kamera kaikille, jotka haluavat pienen ja huomaamattoman kameran, joka sujahtaa taskuun ja tarjoaa useimmissa tilanteissa erinomaista kuvanlaatua. Se sopii yhtä hyvin muotokuviin ja on loistava lomapokkari – ja on vieläpä ihanteellinen urheiluun ja muiden liikkuvien kohteiden kuvaamiseen. Sony on nimittäin saanut kuvanopeudeksi peräti 24 kuvaa sekunnissa täydellä resoluutiolla ja jokaisen valotuksen tarkennuksella. Kuvanlaatu – 4K-videolaadusta puhumattakaan – ei häviä hiukkaakaan useimmille kilpailijoille.

Lue koko testi: Sony Cyber-shot RX100 V

 

Vuoden paras järjestelmäkamera: Fujifilm X-T20

Arvio: 5

Hinta: 940 €

Verkkosivusto: fujifilm.fi

Edistyksellisintä tekniikkaa

X-T20 yhdistää niukat mittansa ja keveytensä peilijärkkäreiden klassisiin parhaisiin puoliin – näin kaikki pääsevät nauttimaan pienestä kamerasta. Koko ei vaikuta tekniseen suorituskykyyn, joka vastaa suurempien ja kalliimpien laitteiden tehoja. X-T20 muistuttaa Olympus PEN-F:ää siinä, että molemmat toimivat kuvaajan kanssa saumattomasti tehden kuvien ottamista todella hauskaa. Kamera sopii oikeastaan yhtä hyvin aloittelijalle kuin kokeneemmallekin kuvaajalle.

Lue koko testi: Fujifilm X-T20

 

Vuoden paras edistyksellinen järjestelmäkamera: Panasonic Lumix DMC-GH5

Arvio: 6

Hinta: 1 900 €

Verkkosivusto: panasonic.fi

Uraauurtava ammattilaiskamera

Panasonicin superkamera ei ole ihan kelle tahansa – mutta eipä se mikä tahansa kamera olekaan. Lumix GH5:ssa on viisiakselinen kuvanvakain, joka toimii yhdessä optisen kuvanvakaimen kanssa. Muihin vaikuttaviin spekseihin lukeutuvat mm. 6K-still-kuvat 18 megapikselin ja 30 fps:n video, 4K-still-kuvat 60 fps:n videosta, 4K-video sämplättynä kaikista kuvakennoista (jolloin saa parempaa tiedostolaatua), kameran sisäinen 10-bittinen video, automaattinen valoherkkyys (ISO) videossa, täysikokoinen HDMI-liitäntä ja suuri elektroninen etsin 3,68 Mp:n resoluutiolla.

 

Vuoden paras ammattilaiskamera: Nikon D850

Arvio: 6

Hinta: 4 000 €

Verkkosivusto: nikon.fi

 

Nikonin paras

Nikonin kaikkien aikojen paras kamera on myös paras luokassaan, Se on lähes yhtä nopea kuin tehokkaimmat ammattilaiskamerat, 7 kuvaa sekunnissa. Tai 9 fps, jos käyttää mukana tulevaa pystykuvauskahvaa. Se on ennenkuulumattoman nopea kamera 45,7 megapikselin täyskennolla. Kuvanlaatu herottuu muista huikealla resoluutiollaan. Nikon D850 on hinnakas hankinta jopa ammattilaisille, mutta ajatellen kohderyhmää, joka tarvitsee hienon ja erinomaisesti varustellun kameran, ei parempaa peilillistä järjestelmäkameraa taida olla.

Lue koko testi: Nikon D850

Les også:

Vuoden parhaat vahvistimet

Hyvätkään kaiuttimet eivät ilahduta, jollei vahvistin yllä tehtävänsä tasalle. Tässä ovat parhaat vahvistimet, jotka testasimme tänä vuonna.

Vuoden parhaat äänilähteet

Monet kasvavat nykyään ilman suhdetta fyysisiin medioihin. Elokuvat ja televisiot katsotaan ja musiikkia kuunnellaan kännyköistä ja tableteista, eikä fyysiselle soittimelle enää ole tarvetta.

Vuoden parhaat televisiot

Televisio kokoaa koko perheen yhteen nauttimaan urheilusta, elokuvista ja muusta viihteestä – mahdollisimman laadukkaasti totta kai. Kuvan ja äänen täytyy olla huippuluokkaa, ja mielellään todella isot!

Vuoden parhaat kaiuttimet

Pitipä sitten elokuvista tai musiikista, sohvalla makoilusta tai piknikeistä, tarvitaan viihtymiseen ainakin kunnollinen kaiutin.

Vuoden parhaat tietokoneet, mobiililaitteet ja oheislaitteet

Kuten aina, tämä ”oheislaitteiden” kategoria levittää lonkeroitaan vähän joka suuntaan. Valitsimme tähän joitakin tärkeimpiä päivittäisessä käytössä olevia laitteita: kännykän, tabletin, aktiivisuusrannekkeen ja tietokoneen.

Vuoden parhaat kuulokkeet

Markkinoille tulvii erilaisia kuulokkeita – mutta mikä niistä on paras juuri sinulle?
annonse
annonse
annonse
annonse
x

Ääni & Kuva

Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut material från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål, under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Materialet får inte användas för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts