Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Nyhet

Langatonta jalustakaiutinta – Edullista mutta hyvää ääntä

Langattomien kaiuttimien kohdalla helposti katselee vain all-in-one-vaihtoehtoja. Langaton kaiutinpari toimii kuitenkin yhtä simppelisti – ja kuulostaa paremmalta.

/ 17.03.2020 - 07:53
Langatonta jalustakaiutinta – Edullista mutta hyvää ääntä

Lompakkoystävälliset kirjahyllykaiuttimet ovat moneen paikkaan ja tarpeeseen sopiva ratkaisu. Musiikin striimaus kännykästä hyviin kaiuttimiin tekee elämästä mukavaa, ja vaihtoehtoja on pienistä Bluetooth-kaiuttimista laadukkaisiin monihuonekaiuttimiin.

Enemmän on äänen kohdalla enemmän: kaksi kaiutinta antaa paremman soundin kuin yksi, sillä äänikuva pääsee levittäytymään laajemmalle. Aito stereo on musiikin kuuntelussa aina elämyksellisempi kokemus kuin yhdestä laitteesta tuleva ääni.

Stereot Bluetoothilla

Yksi ratkaisu on rakentaa järjestelmä, jossa kaksi jalustakaiutinta yhdistyvät vahvistimeen, joka vastaanottaa ääntä langattomasti kännykästä. Vielä kätevämpää on kuitenkin, jos langaton vastaanotin ja vahvistin ovat kaiuttimessa itsessään integroituna. Tällä kertaa katsomme tällaisia kaiuttimia. Kaikkien testiparien mukana tulee kaukosäädin, joten musiikin kuuntelu onnistuu mukavasti sohvalta käsin.

Kaikissa on lisäksi sekä analoginen että optinen digitaalinen sisääntulo, ja monessa levysoitinliitäntä. Taulutelevision lattea soundi muuttuu muhkeammaksi, kun sen kytkee kaiutinpariin. Monelle ratkaisu toimii paremmin kuin soundbarin käyttäminen, sillä äänestä saa mukavan täyteläisen ilman subwooferiakin. Testin parhaat toistavat ääntä mielettömän paljon paremmin kuin useimmat soundbarit.

500 euron molemmin puolin

Tässä testissä kaiutinten hinta vaihtelee viidensadan molemmin puolin. Kilpailijoita on viisi. Klipsch R-14PM on todella kompakti aktiivikaiutinmalli, joka mahtuu melkein mihin vain. System Audio Saxo 3 Active on Saxo 1 Active -mallin jatkaja – vanha suosikkimme. Triangle on tunnettu ranskalaismerkki, jolta testiin on valittu Elara LN01A.

Testin haastajat ovat erittäin edullinen Argon Alto 5 Active ja testin pienin malli Ruark MR1 MK2. Riittääkö pienessäkin paketissa ääntä isompiin verrattuna?

Testistä

Kaikissa testin kaiuttimissa on useita liitäntätapoja, langattomia ja langallisia. Olemme painottaneet testissä langatonta puolta ja käyttäneet Bluetoothia – oletamme useimpien käyttävän tämänkaltaisia kaiuttimia siten. Äänilähteenä toimi iPhone X CD-laatuista ääntä tarjoavalla Tidal-palvelulla.

 

Tämän testin tuotteet

Lasse Svendsen
Päätoimittaja. Lasse on työskennellyt LB Ääni ja Kuvassa vuodesta 1999 ja ehtinyt urallaan kirjoittaa valokuvauksesta ja kameroista, hifistä sekä autoista erilaisiin norjalaisiin aikakauslehtiin. Intohimo alaan syttyi 1980 Garrard-levysoittimien, Tandberg-vahvistimen ja Jamo-kaiutinparin myötä. Lasse kirjoittaa LB Ääni & Kuvaan etenkin kameroista, hifistä, tietokoneista ja autoista.
Ääni & Kuva
Scroll to Top