Mainos
Mainos
Mainos

Testissä: Philips 65OLED803

Philips 65OLED803
Philips 65OLED803

Viilein OLED

Etsitkö televisiota, joka eroaa massasta? Philips 65OLED803 -televisiota siistimpää saa hakea.

Tyylikäs design, vahva kuvanlaatu ja tunnelmaa luovat Ambilight-valot tekevät Philips 65OLED803:sta mahtavan herkkupalan.
Värit eivät ole neutraaleimmasta päästä eikä ääni yllä kuvan tasolle.

Kauan ennen kuin useimmat nykyvalmistajista alkoivat tehdä töllöttimiään, oli Philips jo alan raskaimpia tekijöitä – kirjaimellisesti, kuten tietää jokainen, joka on joskus kantanut 32-tuumaista kuvaputkitelkkaria!

Niistä ajoista paljon on muuttunut, mutta Philips on yhä kova tekijä televisiomaailmassa. Merkin uskollisimmat fanit tirauttavat pari kyyneltä aina testatessamme Philipsin tuotteita. Niinpä vastaanotimme 65OLED803:n testiin lähes hartaissa tunnelmissa.

65OLED803: Design

65OLED803:sta näkee, miten pitkälle televisioiden kehitys on edennyt viimeisten 4–5 vuoden aikana. Useimpien OLED-näyttöjen tapaan se on litteä ja tyylikäs, ja tässä mallissa jokaiseen yksityiskohtaan on kiinnitetty huomiota. Jopa Philipsin logo on siirretty huomaamattomasti toiseen jalkaan. Meidän makuumme Philips on onnistunut designissa poikkeuksellisen hyvin.

65OLED803 näyttää tyylikkään minimalistiselta seistessään kahden pienen kromatun jalan päällä. Kuva: Philips

Käyttö ja ominaisuudet

Philips 65OLED803:ssa on kaksi kaukosäädintä: kaksipuoleinen, jossa näppäimistö toisella puolella sekä uudenaikainen minimalli, joka on paljon edellistä ergonomisempi. Molemmat toimivat IR-valolla, joten on pidettävä huolta, että tv vastaanottaa käskyt. Monet kilpailijoista ovat vaihtaneet Bluetoothilla toimiviin kaukosäätimiin, jolloin ei ole niin tarkkaa, mihin osoittaa.

Testikappaleessamme oli vanha Android 7.0 Nougat-käyttöjärjestelmä, mutta Philips on ilmoittanut tuovansa päivityksen versioon 8.0 pian. Käyttökokemus on hyvin samanlainen kuin muilla Philipsin malleilla, mutta 803-mallissa on parempi prosessori. Valikoissa navigointi ja Netflixin ja muiden sovellusten avaaminen on huomattavasti nopeampaa kuin 65OLED873-televisiossa.

Kuvanlaatu

Yhteinen nimittäjä 4K OLED -televisioille on äärimmäisen hyvä kuvanlaatu. Testiemme perusteella OLED-telkkarit vakuuttavat kontrastillaan, katselukulmallaan ja mustalla, joka on todella mustaa. Valmistajien kannalta on haaste, että OLED-näytöt ovat niin samanlaisia. Vain kuvankäsittely erottaa laitteet toisistaan. Niinpä parhaan television valitseminen on ennemminkin makuasia.

Philips 65OLED803:ssa on uusimman sukupolven OLED-paneeli ja valmistajan tuorein kuvankäsittelyohjelma (P5 sarja 2). Philips väittää kuvankäsittelynsä olevan tehokkainta, ja valmistaja on erityisen ylpeä Vivid-kuva-asetuksestaan. Kaikki mahdollinen prosessointiteho on valjastettu terävämmän, kontrastisemman ja värikkään kuvan luomiseen. Puritaanit saattavat nyrpistää nenäänsä tälle lisäkäsittelylle, mutta se tuo kuvamateriaaliin ekstrapirteyttä.

(Kuva: Philips)

Verrattuna toiseen erinomaiseen OLED-televisioon, LG OLED65B8:aan, on Philipsissä panostettu enemmän yksityiskohtiin ja hahmoja ympäröivät terävämmät varjostukset. Myös liikkeet toistuvat hyvin sulavasti, kun LG B8:ssa ne helposti tökkivät. Odotetusti Philipsillä on myös voimakkaammat värit.

Visuaalisesti kaunis ja hyvin tehty sarja kuten Suits saa vielä lisää eloa Philipsin ruudulta katsottuna. Alkuperäinen materiaali on 1080p SDR, mutta tässä tapauksessa se näyttää pikemminkin 4K HDR:ltä Hahmot näkyvät saaneen vähän liikaa aurinkoa, ja Donnan tukka ekstra-annoksen Wellan punaista. Vivid-asetuksen idea on tuoda kuvaan lisää painetta, ja siinä se kyllä onnistuu.

65OLED803:ssa on myös hillitympiä asetuksia, kuten väreiltään neutraalimpi Movie ja ammattimainen ISF yö ja päivä -asetus. Jos kuvankäsittelyä vaimentaa, menettää samalla osan siitä ainutlaatuisesta kipinästä, joka televisiolla on. Ilman kohinanvaimennusta kuvaan tulee paljon MPEG-kohinaa ja liikkeet alkavat tökkiä. Tässä tapauksessa kuvankäsittelyä tosiaan kaipaa.

Vaihdamme UHD Blu-ray -soittimeen HDR-laatuisen scifipätkä Ready Player Onen. Tv tekee tässäkin vaikutuksen, mutta selvästi Philips on päätynyt painottamaan hieman eri asioita kuin LG OLED b8 ja suosii kontrastia yksityiskohtien ohi. Kirkkaissa kohdissa, kuten auringonpaisteessa, tulikärpäsissä, heijastuksissa ja sen sellaisissa Philipsillä on enemmän painetta. Toisaalta osa yksityiskohdista palaa puhki. Tummilla alueilla osa harmaista kohdista sulautuu mustaan. Yksityiskohtien säilyttämisessä sekä LG OLED-mallit että Panasonics FZ800/FZ905 onnistuvat paremmin.

Ambilight

Philipsin televisioilla on ainutlaatuinen ominaisuus, jollaista ei muilta valmistajilta löydy. Puhumme tietysti Ambilight-valaistuksesta, joka valaisee television takana olevan seinän kaikilla sateenkaaren väreillä. Jotkut rakastavat sitä, toiset vihaavat. Meidän mielestämme se ehdottomasti lisää tunnelmaa ja tekee elokuvien katselusta silmille lempeämpää. Niinpä Ambilight toimii hyvin OLED-mallissa. Valaistuksen voi valita seuraamaan toimintaa dynaamisesti, rauhallisemmin tai vain antamaan staattista taustavaloa. Tämän vuoden uutuus on valaistuksen laajeneminen koko huoneeseen, jos käyttää tilassa värillisiä Ambilight Hue -polttimoita. Se tuo todella lisää romantiikkaa herkkiin elokuvailtoihin ja enemmän adrenaliinia toimintaleffoihin, urheiluun ja pelaamiseen.

Ambilight toimii erityisen hyvin OLED-televisiossa. Voi valita, haluaako värien mukailevan ruudun tapahtumia vai pysyvän staattisena taustavalona. Kuva: Philips

Äänenlaatu

Philips ilmoitti vastikään yhteistyöstään englantilaisen kaiutinvalmistaja Bowers & Wilkinsin kanssa. Yhteistyön hedelmistä pääsee nauttimaan tällä hetkellä vasta huippumalli OLED 903+:n kohdalla. OLED803 saa tyytyä yksinkertaisempaan ”down-firing” -kaiutinjärjestelmään sekä takana sijaitsevaan bassokaiuttimeen. Soundi on melko täyteläinen ja soi korkealta ja puhtaasti, mutta ei yllä aiemmin mainitun 903+ -mallin äänenlaadun tasolle. Jos vaadit todellista laatua tv:n omalta äänijärjestelmältä, kannattaa panostaa huippumalliin.

Johtopäätökset

Kilpailu on kovaa premium-luokassa, mutta Philips 65OLED803 erottuu vahvalla omintakeisuudellaan. Muotoilun puolesta tämä on vuoden tyylikkäimpiä televisioita, ja kuvanlaatu todella hyvä. Suurin osa sisällöistä näyttää uskomattoman hyvältä ja eläväiseltä, vaikka kuva ei olekaan neutraaleimmasta päästä. Jos kaipaa hyvin korrektia ”studiomonitoria” elokuvaklassikoille, on parempiakin vaihtoehtoja, mutta tavalliseen televisionkatseluun tämä on tämän hetken hauskimpia televisioita.

Bästa pris på Philips 65OLED803

Koko/tyyppi: 55-tuumainen 4K OLED

Resoluutio: 3840×2160 (4K Ultra HD)

Käyttöjärjestelmä: Android Nougat (7.0)

Sisääntulo: 4 HDMI, 3 USB

Ulostulo: Optinen digitaalinen ääni

HDR: HDR10+

Ominaisuudet: 3-puoleinen Ambilight, Twin Tuner CI+ (T/T2/C/S/S2)

Verkkosivusto: philips.fi

Hinta: 3 700 €

Philips 65OLED803 produktside

Lisää

Keskustelu
Asus Zenbook 13 vs. Huawei MateBook 13

Kannettavien maaottelu: Kiina–Taiwan

Asus on PC-markkinoiden valtiaita, ja Huawei taas melko tuore tulokas alalla. Kumpi onnistuu ultrabookinsa kohdalla paremmin?

LG OLED65C9

Onko tässä paras OLED?

LG:n uusi sulavalinjainen OLED65C9 on varustettu kuumimmilla ominaisuuksilla ja mahtavalla kuvanlaadulla – sekä hämmästyttävästi kilpailijoitaan edullisemmalla hinnalla.

Sony IER-Z1R

Miltä kuulostavat 2 000 euron nappikuulokkeet?

Pitäkää kiinni hatuistanne! Kaikkien aikojen kalleimmat testaamamme nappikuulokkeet toistavat musiikin mikroskooppisella tarkkuudella.

Sony KD-75XG9505

Sonyn paras LCD tykittää adrenaliinia

Sony KD-75XG9505 vakuuttaa upealla kontrastillaan ja syvillä väreillään, joiden ansiosta kuva on ilmiömäisen hyvä.

5 bilekaiutinta

Kunnon basso, kunnon bileet

Kokosimme kovaäänisimmät kaiuttimet kesän juhliin.

Mieletön ääni, pieni kaiutin

Kompaktista jalustakaiuttimesta saa todella hyvää ääntä, jos ei tyydy ihan halvimpaan.

6 True Wireless -kuuloketta

Ei sitoutumispakkoa

Unohda johdot ja ole vapaa: Truly Wireless on nappikuulokkeiden uusi musta!

3 pelikuuloketta

Perhesuhteita

Logitech vastaan Logitech. Pitkääkö aina olla kalleinta vai viekö edullisin malli voiton?

9 älykaiutinta

Ääni komentaa

Haluaisitko kuunnella uutta kaiutinta? Miten olisi sellainen, joka myös kuuntelee sinua? Älykaiuttimella voi ohjata koko kotia - mutta miten on äänenlaadun laita?

Kaksintaistelu: 2 pelikannettavaa

Uusi sheriffi kaupungissa

Kauppoihin on saatu ensimmäiset Nvidian kaikkien aikojen nopeimmalla näytönohjaimella varustetut pelikannettavat. Kumpi vetää nopeammin?

Mainos
5 langatonta vastamelukuuloketta

Lippu hiljaiselle lennolle

Vastamelukuulokkeet vaimentavat rasittavaa melua ja tekevät pitkistä matkoista miellyttävämpiä.

5 pelinäppäimistöä

Sormi liipaisimella

Lentokonemateriaalit ja hienosäädetty mekaniikka varmistavat voiton pelissä. Otimme näppituntumaa viiteen mekaaniseen pelinäppäimistöön.

6 televisiota: 55 tuumaa + 4K + HDR

Hyvä kakkostelkkari

Tarvitsetko edullisen kakkos-tv:n? Kaupoista kannattaa nyt bongata viime vuoden malleja hyvällä alennuksella!

6 langatonta kuuloketta

Vakavasti otettavaa langatonta

Nykyajan langattomat huippukuulokkeet tarjoavat uskottavaa äänenlaatua ja mukavaa käytettävyyttä.

5 premium-pelikannettavaa

Viisi viileää

Pelaaja tarvitsee kunnon vehkeet. Otimme taistelukentälle viisi kannettavaa, jotka eivät säiky mitään tai ketään.

Asus ZenBook 14 UX433FA-A60225T

Edullista luksusta

Kevyen ja tyylikkään ultrabookin voi saada myös ilman kultaista luottokorttia.

6 pelihiirtä

Veitsenterävää tarkkuutta

Pelaaja on tasan yhtä tappava kuin aseensa. Testasimme kuusi tämän hetken parasta pelihiirtä.

6 langatonta kaiutinta

Luksusluokan langatonta

Kalliimpien langattomien kaiuttimien äänenlaatu lähentelee jo perinteisten kaiuttimien tasoa.

ASUS Zenfone Max Pro (M2) julkaistaan Suomessa!

Ällistyttävä akkukesto, enemmän tehoa ja parempi kestävyys

Testissä
Philips 65OLED903

Ilotulitusta silmille ja korville

Philipsin paras OLED-televisio on päässyt Bowers & Wilkinsin kaiutingurujen käsittelyyn. Lopputulos on käsittämättömän upea!

Testissä
Dynaudio Xeo 20

Entistäkin langattomampi

Dynaudion langattomat aktiivikaiuttimet soivat miellyttävästi.

Testissä
MSi PS42 8RB-015NE

Siviilikäyttöön

MSi on lähes synonyymi pelitietokoneelle. Prestige-sarja on kuitenkin tehty ”hienoihin” toimistotehtäviin.

Testissä
Tivoli Audio Music System Home

Langatonta retroa

Tivolin radiossa on useimpien tarpeisiin sopivat ominaisuudet, mutta pari miinusta myös.

Mainos
Testissä
TCL 55DP600

Edullinen yleis-tv

TCL:n televisiolla on mukava hinta, mutta käyttäjäystävällisyydestä ja äänestä on nipistetty liikaa.

Testissä
Sony KD-75ZF9

Ei ihan maalissa

Sonyn kuumin LCD-tv on kuvanlaadultaan huippu, mutta kokonaisvaikutelma ei ole ihan täydellinen.

Testissä
LG 65SK9500

Ilmiömäistä väri-ilottelua

Jösses, mitä sävyjä! LG on tunnettu tyylikkäistä OLED-näytöistään, mutta valmistajan paras LCD-televisio ei mene hukkaan sekään.

Testissä
LG OLED65W8

Eksoottinen seinäkoriste

LG:n Wallpaper-OLED on kuuminta, mitä rahalla tv-maailmassa saa! Kuva kelluu katsojan edessä, mutta hieman kömpelö soundbar tiputtaa pisteitä.

Testissä
9 älykotituotetta

Tulevaisuuden koti jo nyt

Älykkäät laitteet tekevät asumisesta mukavampaa, turvallisempaa ja hauskempaa.

Testissä
Yamaha MusicCast BAR 400 ja MusicCast 20

Laajennettava tv-ääni

Vihdoin Yamahalla on soundbar, johon voi liittää langattomat kaiuttimet! Mutta MusicCast BAR 400 on paljon muutakin.

Testissä
Yamaha TT-N503 MusicCast Vinyl 500

Langaton levysoitin

Yamaha on tehnyt oman versionsa langattomasta soittimesta - ja se ylittää kaikki odotuksemme.

Testissä
9 pelikuuloketta

Koneen korvat

Löytyyköhän kuusen alta tänä vuonna pelikuulokkeet? Sukelsimme kuulokeviidakkoon selvittääksemme mikä tällä hetkellä on jei ja mikä ei.

Testissä
Parhaat levysoittimet pikkurahalla

Tässä testissä tarkastelemme parhaita edullisia levysoittimia, jotka on helppo asentaa ja jotka sopivat myös aloittelijalle.

Testissä
6 tietokonekaiutinta

Työpöydältä kajahtaa

Hyvät kaiuttimet muuttavat tietokoneen pelikoneeksi, leffateatteriksi ja musiikkisoittimeksi.

Testissä
Joulun 55-tuumaiset televisiot

Parhaat tv-löydöt

Suunnitelmissa uusi televisio jouluksi? Nämä mallit tarjoavat veitsenterävää kuvaa, ja rahaa jää vielä muihinkin jouluostoksiin.

Testissä
6 soundbaria

Telkkarin paras kaveri

Jos tv kärsii latteasta soundista, on edullinen soundbar helpoin ratkaisu ongelmaan.

Testissä
Sony KD-65AF9

Odotuksen arvoinen

Aivan televisiovuoden lopussa Sony lanseeraa uuden OLED-huippumallinsa Bravia KD-65AF9:n, jonka design, kuva ja ääni ovat highend-luokkaa parhaimmillaan.

Testissä
Asus ZenBook Pro 15 UX580GE-E2036T

Luksuslelu

Pro-tason ZenBook käy kilpaan Applen kanssa – ja voittaa monella saralla.

Testissä
Logitech MX Vertical

Positiivinen yllätys

Logitechin uudenlainen hiiri tarjoaa lepoa väsyneelle ranteelle.

Testissä
Ultimate Ears Megaboom 3

Kestävämpi ja kätevämpi

Rantabileiden suosikkikaiuttimemme uusi versio on entistä kestävämpi ja käytännöllisempi käyttää.

Testissä
LG OLED65B8PLA

OLED-löytö

LG:n uusi edullisen luokan malli asettaa kovan haasteen niin kilpailijoille kuin LG:lle itselleenkin. Se onnistuu nimittäin tarjoamaan ainakin 90-prosenttisesti saman kuvanlaadun kuin huippumallit, mutta paljon mukavampaan hintaan!

Testissä
Pioneer PLX-1000

Hifi-ääntä DJ-uskovaiselle

Ulkonäöstään huolimatta Pioneerin DJ-soitin on mahtava levysoitin kotiin.