Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Testissä: Philips 65OLED803

Viilein OLED

Etsitkö televisiota, joka eroaa massasta? Philips 65OLED803 -televisiota siistimpää saa hakea.

Julkaistu 26.09.2018 - 13:52
Philips 65OLED803
Audun Hage

Kauan ennen kuin useimmat nykyvalmistajista alkoivat tehdä töllöttimiään, oli Philips jo alan raskaimpia tekijöitä – kirjaimellisesti, kuten tietää jokainen, joka on joskus kantanut 32-tuumaista kuvaputkitelkkaria!

Niistä ajoista paljon on muuttunut, mutta Philips on yhä kova tekijä televisiomaailmassa. Merkin uskollisimmat fanit tirauttavat pari kyyneltä aina testatessamme Philipsin tuotteita. Niinpä vastaanotimme 65OLED803:n testiin lähes hartaissa tunnelmissa.

65OLED803: Design

65OLED803:sta näkee, miten pitkälle televisioiden kehitys on edennyt viimeisten 4–5 vuoden aikana. Useimpien OLED-näyttöjen tapaan se on litteä ja tyylikäs, ja tässä mallissa jokaiseen yksityiskohtaan on kiinnitetty huomiota. Jopa Philipsin logo on siirretty huomaamattomasti toiseen jalkaan. Meidän makuumme Philips on onnistunut designissa poikkeuksellisen hyvin.

Mainos
VLIEG00506PHILIPS Oled 803 Detail 1 42325
65OLED803 näyttää tyylikkään minimalistiselta seistessään kahden pienen kromatun jalan päällä. Kuva: Philips

Käyttö ja ominaisuudet

Philips 65OLED803:ssa on kaksi kaukosäädintä: kaksipuoleinen, jossa näppäimistö toisella puolella sekä uudenaikainen minimalli, joka on paljon edellistä ergonomisempi. Molemmat toimivat IR-valolla, joten on pidettävä huolta, että tv vastaanottaa käskyt. Monet kilpailijoista ovat vaihtaneet Bluetoothilla toimiviin kaukosäätimiin, jolloin ei ole niin tarkkaa, mihin osoittaa.

Testikappaleessamme oli vanha Android 7.0 Nougat-käyttöjärjestelmä, mutta Philips on ilmoittanut tuovansa päivityksen versioon 8.0 pian. Käyttökokemus on hyvin samanlainen kuin muilla Philipsin malleilla, mutta 803-mallissa on parempi prosessori. Valikoissa navigointi ja Netflixin ja muiden sovellusten avaaminen on huomattavasti nopeampaa kuin 65OLED873-televisiossa.

Kuvanlaatu

Yhteinen nimittäjä 4K OLED -televisioille on äärimmäisen hyvä kuvanlaatu. Testiemme perusteella OLED-telkkarit vakuuttavat kontrastillaan, katselukulmallaan ja mustalla, joka on todella mustaa. Valmistajien kannalta on haaste, että OLED-näytöt ovat niin samanlaisia. Vain kuvankäsittely erottaa laitteet toisistaan. Niinpä parhaan television valitseminen on ennemminkin makuasia.

Philips 65OLED803:ssa on uusimman sukupolven OLED-paneeli ja valmistajan tuorein kuvankäsittelyohjelma (P5 sarja 2). Philips väittää kuvankäsittelynsä olevan tehokkainta, ja valmistaja on erityisen ylpeä Vivid-kuva-asetuksestaan. Kaikki mahdollinen prosessointiteho on valjastettu terävämmän, kontrastisemman ja värikkään kuvan luomiseen. Puritaanit saattavat nyrpistää nenäänsä tälle lisäkäsittelylle, mutta se tuo kuvamateriaaliin ekstrapirteyttä.

803 Lifestyle 42327
(Kuva: Philips)

Verrattuna toiseen erinomaiseen OLED-televisioon, LG OLED65B8:aan, on Philipsissä panostettu enemmän yksityiskohtiin ja hahmoja ympäröivät terävämmät varjostukset. Myös liikkeet toistuvat hyvin sulavasti, kun LG B8:ssa ne helposti tökkivät. Odotetusti Philipsillä on myös voimakkaammat värit.

Visuaalisesti kaunis ja hyvin tehty sarja kuten Suits saa vielä lisää eloa Philipsin ruudulta katsottuna. Alkuperäinen materiaali on 1080p SDR, mutta tässä tapauksessa se näyttää pikemminkin 4K HDR:ltä Hahmot näkyvät saaneen vähän liikaa aurinkoa, ja Donnan tukka ekstra-annoksen Wellan punaista. Vivid-asetuksen idea on tuoda kuvaan lisää painetta, ja siinä se kyllä onnistuu.

65OLED803:ssa on myös hillitympiä asetuksia, kuten väreiltään neutraalimpi Movie ja ammattimainen ISF yö ja päivä -asetus. Jos kuvankäsittelyä vaimentaa, menettää samalla osan siitä ainutlaatuisesta kipinästä, joka televisiolla on. Ilman kohinanvaimennusta kuvaan tulee paljon MPEG-kohinaa ja liikkeet alkavat tökkiä. Tässä tapauksessa kuvankäsittelyä tosiaan kaipaa.

Vaihdamme UHD Blu-ray -soittimeen HDR-laatuisen scifipätkä Ready Player Onen. Tv tekee tässäkin vaikutuksen, mutta selvästi Philips on päätynyt painottamaan hieman eri asioita kuin LG OLED b8 ja suosii kontrastia yksityiskohtien ohi. Kirkkaissa kohdissa, kuten auringonpaisteessa, tulikärpäsissä, heijastuksissa ja sen sellaisissa Philipsillä on enemmän painetta. Toisaalta osa yksityiskohdista palaa puhki. Tummilla alueilla osa harmaista kohdista sulautuu mustaan. Yksityiskohtien säilyttämisessä sekä LG OLED-mallit että Panasonics FZ800/FZ905 onnistuvat paremmin.

Ambilight

Philipsin televisioilla on ainutlaatuinen ominaisuus, jollaista ei muilta valmistajilta löydy. Puhumme tietysti Ambilight-valaistuksesta, joka valaisee television takana olevan seinän kaikilla sateenkaaren väreillä. Jotkut rakastavat sitä, toiset vihaavat. Meidän mielestämme se ehdottomasti lisää tunnelmaa ja tekee elokuvien katselusta silmille lempeämpää. Niinpä Ambilight toimii hyvin OLED-mallissa. Valaistuksen voi valita seuraamaan toimintaa dynaamisesti, rauhallisemmin tai vain antamaan staattista taustavaloa. Tämän vuoden uutuus on valaistuksen laajeneminen koko huoneeseen, jos käyttää tilassa värillisiä Ambilight Hue -polttimoita. Se tuo todella lisää romantiikkaa herkkiin elokuvailtoihin ja enemmän adrenaliinia toimintaleffoihin, urheiluun ja pelaamiseen.

VLIEG00506PHILIPS Oled 803 Detail 3 42326
Ambilight toimii erityisen hyvin OLED-televisiossa. Voi valita, haluaako värien mukailevan ruudun tapahtumia vai pysyvän staattisena taustavalona. Kuva: Philips

Äänenlaatu

Philips ilmoitti vastikään yhteistyöstään englantilaisen kaiutinvalmistaja Bowers & Wilkinsin kanssa. Yhteistyön hedelmistä pääsee nauttimaan tällä hetkellä vasta huippumalli OLED 903+:n kohdalla. OLED803 saa tyytyä yksinkertaisempaan ”down-firing” -kaiutinjärjestelmään sekä takana sijaitsevaan bassokaiuttimeen. Soundi on melko täyteläinen ja soi korkealta ja puhtaasti, mutta ei yllä aiemmin mainitun 903+ -mallin äänenlaadun tasolle. Jos vaadit todellista laatua tv:n omalta äänijärjestelmältä, kannattaa panostaa huippumalliin.

Johtopäätökset

Kilpailu on kovaa premium-luokassa, mutta Philips 65OLED803 erottuu vahvalla omintakeisuudellaan. Muotoilun puolesta tämä on vuoden tyylikkäimpiä televisioita, ja kuvanlaatu todella hyvä. Suurin osa sisällöistä näyttää uskomattoman hyvältä ja eläväiseltä, vaikka kuva ei olekaan neutraaleimmasta päästä. Jos kaipaa hyvin korrektia ”studiomonitoria” elokuvaklassikoille, on parempiakin vaihtoehtoja, mutta tavalliseen televisionkatseluun tämä on tämän hetken hauskimpia televisioita.

Karakter
Philips 65OLED803

Ääni & Kuva kiteyttää

Tyylikäs design, vahva kuvanlaatu ja tunnelmaa luovat Ambilight-valot tekevät Philips 65OLED803:sta mahtavan herkkupalan. Värit eivät ole neutraaleimmasta päästä eikä ääni yllä kuvan tasolle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Samsungin OLED loistaa värintoistollaan

Hyvä 55-tuumainen reilusti alle tonnilla

Kannattaako halpa OLED?

Panasonicin ensimmäinen MiniLED

Pieni premium-tv

Uusi televisio aatoksi?

Ääni & Kuva
Scroll to Top