Toimittajat suosittelevat

Ääni & Kuva

Kirjaudu sisään Tilaa Ääni & Kuva Support: Tel:08-411 49 90
LG 65SM8600

Miten LG:n LCD pärjää OLEDille?

LG tunnetaan parhaiten OLED-näytöistään, joiden värit ja kontrasti häikäisevät upeudellaan. Onkin helppo unohtaa, että valmistajalla on myös erinomaisia LCD-televisioita.

LG SM8600 tarjoaa terävän ja värikkään kuvan laajalla katselukulmalla. Helppokäyttöinen tv, jossa on pieni viive pelaajia ajatellen.
Kirkkaus ja kontrasti ovat keskinkertaiset eikä mustassa ole kehumista – iso ero LG:n OLED-malleihin.

LG on investoinut raskaasti OLED-teknologian kehitykseen ja markkinointiin jo vuosien ajan, ja LG ja OLED ovatkin lähes synonyymejä keskenään. Korealaiset uskovat sitkeästi, että OLED on tulevaisuuden kuvateknologia, jonka kuvanlaatu hakkaa LCD:n mennen tullen. Siksi monelta jää huomaamatta, että itse asiassa LG:kin valmistaa LCD-malleja.

65SM8600 kuuluu LG:n vuoden 2019 LCD-premiumluokkaan ja niin kutsuttuun Super UHD -perheeseen. Sen edistyksellinen LCD-paneeli edustaa valmistajan omaa NanoCell-teknologiaa, joka tarjoaa suuremman värikirjon säilyttäen samalla laajan katselukulman. Testattavana olevan 65-tuumaisen version lisäksi saatavilla on myös 55- ja 75-tuumaiset. Malli on varustettu monilla samoilla herkuilla, jotka löytyvät myös LG:n B9-OLED-mallista, kuten HDR, Dolby Vision ja Dolby Atmos.

Design

Kaareva jalka antaa television hienon futuristisen ilmeen, mutta se saattaa haitata soundbarin sijoittelua. Kuva: LG

LG SM8600 näyttää tyylikkäältä niukkoine linjoineen ja kaarevine jalkoineen. Rakenne vaikuttaa laadukkaalta ja pintaviimeistely on kaunis – takaosa on täysin sileä ja siisti. Moitittavaakin löytyy. Vaikka jalka näyttääkin modernilta, se on sijoitettu keskelle siten, että se voi olla soundbarin esteenä. Televisio on myös paksumpi kuin valmistajan henkäyksenohuet OLEDit. SM8600 on mahdollista kiinnittää seinälle tavallisella VESA-kiinnikkeillä, mutta HDMI-liitäntöjen vuoksi seinän ja tv:n väliin pitänee jättää hiukan tilaa.

Käyttö ja ominaisuudet

LG WebOS-valikko ja Magic Remote tekevät television käytöstä vaivatonta. Kuva: Audun Hage

Käyttäjäystävällisyydessä SM-sarja on lähes yhtä loistava kuin LG:n OLEDitkin. Käyttöjärjestelmä on sama (WebOS 4.0), samoin vanha suosikkimme Magic Remote -kaukosäädin. Käyttöliittymä on selkeä ja ruutuvalikosta on helppo osoittaa haluamansa sovellus. Sovellusvalikoima on hyvä ja sellaiset nykypäivän itsestäänselvyydet kuin Netflix ja YouTube löytyvät heti. Toistaiseksi LG:llä i ole Applen televisiosovellusta, mutta siihen pääsee kuulemma käsiksi kätevästi kytkemällä telkkariin iOS-laitteen AirPlay 2:n avulla.

LG:n OLED-laitteet erottautuvat usealla positiivisella ominaisuudella, kuten lyhyellä vasteajalla ja viiveellä, jotka ovat pelaajalle kaiken A ja O.

SM8600 on myös nopea: mittasimme viiveeksi 14 millisekuntia, mikä on täysin linjassa OLED-mallien kanssa.

Nanocell

LG SM8600:ssa on 4K IPS LCD -paneeli, jossa on hyödynnetty NanoCell-tekniikkaa. Se on värifiltteri, joka suodattaa valon ei-toivotuilta aallonpituuksilta. Näin televisio toistaa värit puhtaampina ja luonnollisempina. LCD-paneelissa on LED- reunavalaistus (Egde LED). Jos suora LED-taustavalaistus (Full Array) on tärkeä, kannattaa tutustua sarjan huippumalliin SM9500:aan. Kuvankäsittely tapahtuu muuten samalla Alpha 7 s2 -sirulla, jollainen löytyy myös LG OLED B9 -mallista.

mainos

Kuvanlaatu

mainos

Kuten todettua, LG:n LCD-näytöt jäävät helposti OLED-mallien jalkoihin. Se on harmillista, sillä SM8600 on monin hyvin ominaisuuksin varustettu tv. Värintoisto näyttää todella hyvältä: esimerkiksi punainen on kunnolla punaista eikä mitään oranssia! Tarkempien perusvärien ansiosta pienetkin sävyerot erottuvat hyvin, ja SM8600:n värit ovatkin varsin luonnolliset ja neutraalit. IPS-tekniikan ansiosta värit säilyvät hyvännäköisinä, vaikka ei istuisikaan suoraan television edessä.

SM8600:n kirkkaus on kohdallaan ja riittää katseluun myös päivänvalossa.

LG SM8600:n värintoisto on hieno, mutta kontrasti ei vedä vertoja parhaille OLED-malleille. Kuva: Audun Hage

LG ei ole onnistunut korjaamaan LCD-televisioiden suurinta ongelmaa: mustan ja kontrastin heikkoutta. Kun katsomme tummasävyistä sisältöä SM8600:llä, näkyy ero OLEDiin selvästi. Visuaalisesti herkut sisällöt kuten Suits näyttää kalpealta. Musta on pikemminkin tummanharmaa ja kuvan syvyysvaikutelma lässähtää. Sama ilmiö toistuu, kun katsomme HDR-kuvaa. Martin Scorsesen The Irishman ei saa ansaitsemaansa syvyyttä ja painoa, vaikka SM8600 tukeekin Dolby Visionia.

LG:n loisteliaaseen OLED B9 -televisioon verrattuna kuva on valju ja harmaa. Kirkas mutta kontrastiltaan heikohko LCD toimii aurinkoisissa ympäristöissä, mutta täällä pimeässä Pohjolassa televisiossa on pakko olla enemmän kontrastia ja syvempi musta.

mainos

Äänenlaatu

Äänen kohdalla vaikutelma paranee jälleen. The Irishman -elokuvassa on paljon dialogia näyttelijälegendojen De Niro, Pacino ja Pesci välillä, ja SM8600:n äänijärjestelmän keskirekisteri on kirkas ja saa puheen erottumaan hyvin. Basso on yllättävän täyteläinen, joten äänikuva kokonaisuutena on miellyttävä. Jos haluaa parempaa ääntä, on tarjolla hyviä vaihtoehtoja, sillä SM8600 tukee Dolby Atmos -ääntä ja audiosignaali välittyy näppärästi yhteensopivaan soundbariin HDMI ARC -liitännän kautta.

Johtopäätökset

LG 65SM8600 -televisiolla on pari erinomaista vahvuutta ja muutama heikkous. Tämän tv:n kanssa pääsee nauttimaan LG:n älykkäästä WebOS-käyttöliittymästä, hyvästä sovellusvalikoimasta ja monista loistavista video- ja audioformaateista, sillä tuki löytyy useimmille. Kuvanlaatu on erinomainen ja etenkin luonnollinen värintoisto erottuu edukseen. Päivänvalossa tämä LCD-tv onkin parhaimmillaan. Ikävä kyllä kuvanlaatu kärsii heikosta kontrastista, joka haittaa etenkin leffojen ja sarjojen katselua hämärässä ja pimeässä huoneessa. Kilpailijoita edustavat etenkin suosittu Samsung UE65RU8005 VA LCD -paneelimalli ja LG:n omat OLED-mallit.

 • Koko/tyyppi: 65-tuumainen 4K IPS LCD
 • Resoluutio: 3840×2160 (4K Ultra HD)
 • Käyttöjärjestelmä: WebOS 4.0
 • Sisääntulot: 4 HDMI, 3 USB
 • Ulostulot: Optinen digitaalinen ääni
 • HDR: HDR10, Dolby Vision, HLG, Technicolor
 • Erityistä: Dolby Atmos -yhteensopiva
 • Verkkosivusto: lg.com/fi

LG SM8600:ssa on 4K IPS LCD -paneeli, jossa on hyödynnetty NanoCell-tekniikkaa. Se on värifiltteri, joka suodattaa valon ei-toivotuilta aallonpituuksilta. Näin televisio toistaa värit puhtaampina ja luonnollisempina. LCD-paneelissa on LED- reunavalaistus (Egde LED). Jos suora LED-taustavalaistus (Full Array) on tärkeä, kannattaa tutustua sarjan huippumalliin SM9500:aan. Kuvankäsittely tapahtuu muuten samalla Alpha 7 s2 -sirulla, jollainen löytyy myös LG OLED B9 -mallista.

Paras hinta

  Läs också

  Panasonic TX-65GZ960E

  Huippua hipoen

  Panasonicin edullisin OLED tarjoaa supervahvan kuvan houkuttelevaan hintaan.

  TCL 65EC785

  Tuore haastaja TCL:ltä

  TCL 65EC785 on hyvin varustettu 4K HDR -televisio, joka tarjoaa Androidin äly-tv:n ja Onkyon soundbarin samaan hintaan. Riittääkö se hakkaamaan kilpailijat?

  LG OLED88Z9

  LG:n hormoni-OLED

  LG on kehittänyt parhaasta OLED-mallistaan 88-tuumaisen jättiläisen 8K-resoluutiolla. Tulos on kuten odottaa saattaa: uskomaton!

  LG 65SM8600

  Miten LG:n LCD pärjää OLEDille?

  LG tunnetaan parhaiten OLED-näytöistään, joiden värit ja kontrasti häikäisevät upeudellaan. Onkin helppo unohtaa, että valmistajalla on myös erinomaisia LCD-televisioita.

  LG OLED55B9

  Highendia huokealla

  LG:n edullisin OLED-televisio tarjoaa ilmiömäistä kuvanlaatua todella hyvään hintaan. Kilpailijat, vaviskaa!

  LG OLED65E9

  Tämän hetken paras OLED

  Veitsenterävä kuva, litteä muotoilu ja vahva ääni: LG jyrää E9-televisiollaan, joka on valmistajan kaikkien aikojen paras OLED-malli.

  Lisää ruutia!

  Sonyn paras OLED-televisio tekee vaikutuksen mehukkaalla kuvallaan – mutta kunnollinen HDR-fiilis uupuu.

  Onko tässä paras OLED?

  LG:n uusi sulavalinjainen OLED65C9 on varustettu kuumimmilla ominaisuuksilla ja mahtavalla kuvanlaadulla – sekä hämmästyttävästi kilpailijoitaan edullisemmalla hinnalla.

  Philips 65OLED903

  Philipsin paras OLED-televisio on päässyt Bowers & Wilkinsin kaiutingurujen käsittelyyn. Lopputulos on käsittämättömän upea!