Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video
L&B Home Joulukalenteri 11OSALLISTU

Palkitsimme

MSI MP341CQ

Laajakuvanäyttö MSI MP341CQ toimii melkein mihin vain käyttöön – tästä ei voi olla tykkäämättä!

/ 03.11.2023 - 10:07
MSI MP341CQ

Kaareva MSI MP341CQ on melko iso 34-tuumainen näyttö, mutta suurin osa tuumista on käytetty leveyteen. Kuvasuhde on erityisen leveä 21:9 tavallisen 16:9-formaatin sijaan.

Lisäleveys on kätevä esimerkiksi pelatessa, mutta se tuo uutta virtaa myös toimistokäyttöön. Kun on läväyttänyt Excelinsä kerran ekstraleveälle 21:9-näytölle (tai 32:9), on hirveä pettymys palata 16:9-näyttöön.

100 Hz:n virkistystaajuus on juuri sopiva pelaamiseen, ja se tekee myös toimistotöistä ja kuvankäsittelystä välkkymätöntä.

Riittävän hyvä resoluutio

Resoluutio on 3440 x 1440 pikseliä, mikä ei ole hirvittävästi, mutta juuri tarpeeksi. Korkeussuunnassa 2160 pikseliä olisi tietysti ihanteellinen, mutta silloin päädytään aivan toisenlaiseen hintaluokkaan.

MSI:n näyttö tarjoaa terävää kuvaa ja tasaista värintoistoa. Varjostukset onnistuvat loistavasti ja valo jakautuu tasaisesti koko kuva-alalle reunoja myöten.

Neutraaleinta värintoisto on sRGB-tilassa. Kalibrointikin onnistuu esimerkiksi CalibRitellä tai Datacolorilla, mutta harva ryhtynee siihen tämän hintaluokan näytöllä. Tehdasasetuksillaan näyttö on vallan hyvä.

Kaareva näyttö

Toimistokäytössä kaareva näyttö on mahtava. VA-paneelin kirkkaus on keskinkertaista, mutta musta on syvempää kuin useimmilla IPS-näytöillä. Katselukulma on tämän tekniikan heikkous, mutta kaarevuuden ansiosta kirkkaus ja värintoisto ovat reunoillakin hyviä. Sen sijaan pystysuunnassa on ongelmia, joten alareunan värien haalistumisen estämiseksi näyttöä kannattaa kallistaa hieman ylöspäin (jalustaa ei voi säätää korkeussuunnassa).

Monipuolinen huippuluokan näyttö hintaansa nähden!

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Ääni & Kuva
Scroll to Top