Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video
L&B Home Joulukalenteri 11OSALLISTU

Palkitsimme

HyperX Procast

HyperX ProCast ei ole mikään helppo plug-and-play-mikrofoni, vaan laadukas puoliammattilaistuote.

/ 03.11.2023 - 10:03
HyperX Procast

HyperX ProCast on puoliammattilaisten XLR-kondensaattorimikrofoni. Se vaatii erillisen esivahvistimen toimiakseen käyttökelpoisella volyymilla, ja koska kyseessä on konkkamikki, pitää esivahvistimen tarjota 48 voltin phantom-jännitettä.

HyperX ProCast muistuttaa studiomikrofonia kultaisine kondensaattorielementteineen, jotka vilkkuvat verkon takaa. Siinä on myös ammattilaiskäyttöön tarvittavia ominaisuuksia, kuten bassosuodin ja nappi, jolla volyymia saa vaimennettua 10 dB. Kuminauhat (HyperX:n tutussa tulipunaisessa sävyssä) eristävät mikrofonin tason ja jalustan aiheuttamilta värähtelyiltä. Irrotettava popfiltteri viimeistelee ammattimaisen vaikutelman.

HyperX ProCast toimitetaan ilman pöytätelinettä, joten on käytettävä mikrofonivartta tai -jalustaa. Lisävarusteet tekevät mikin käytöstä monimutkaisempaa ja kalliimpaa, mutta toisaalta HyperX ProCast on immuuni ympäristön vaikutteille, mikä taas helpottaa elämää striimaus- tai podcast-studiossa. Vaikka naputtaisi jalustaa sormella, ei mikrofoniin välity pihaustakaan!

Äänenlaatu on kaiken vaivan ja hinnan väärti. Puhe välittyy todella puhtaasti. Jos jotain moitittavaa löydän, niin diskantti korostuu hitusen liikaa – mutta mieluummin otan EQ:lla vaimennettavan diskantin kuin turhan suttuiset ylä-äänet. Popfiltteri ei ole välttämätön, mutta se auttaa vaimentamaan turhan kärkkäitä konsonantteja, jos puhujalla on sellaiseen taipumusta.

Yhteenveto

HyperX ProCast on kalliimpi kuin useimmat striimausmikrofonit ja vaatii vielä lisäinvestointia esivahvistimeen tai mikseriin sekä jalustaan. Se on myös laadukkaampi kuin halvemmat kilpailijansa, mikä saa podcastit ja striimit kuulostamaan ammattimaisesti oikeassa studiossa äänitetyiltä.

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Ääni & Kuva
Scroll to Top