Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video
L&B Home Joulukalenteri 11OSALLISTU

Palkitsimme

Google Nest Wifi Pro

Google Nest Wifi Pro on halpa ja helppo asentaa – eikä netin nopeudessa ole valittamista!

/ 03.11.2023 - 10:04
Google Nest Wifi Pro

Googlen mesh-järjestelmän kolmannen sukupolven Google Nest Wifi on saanut lisänimen Pro. Se ei viittaa ammattilaiskäyttöön, vaan korostaa Wi-Fi 6 -yhteensopivuutta.

Googlen reitittimet ovat niin hillityn näköisiä, että ne sujahtavat moderniin sisustukseen tuosta vain. Ja se on hyvä, sillä niitä pitäisi pitää esillä, jotta verkon kantavuus olisi mahdollisimman hyvä.

Googlen mukaan yksi reititin kattaa jopa 120 neliömetrin alueen. Nyrkkisääntönä voidaan sanoa, että jokainen lisäyksikkö kattaa 100 neliömetriä lisää. Nest Wifi Pro -paketti sisältää kolme yksikköä, jotka Googlen mukaan riittävät kattamaan jopa 320-neliöisen talon nopealla verkolla.

Maailman helpoin asennus

Verkon asennus sujuu helpommin kuin mikään aiemmin kokeilemani. Pakkauksesta löytyvät kolme yksikköä ovat identtiset, joten niiden väliltä ei tarvitse arpoa mitään pääyksikköä ja satelliitteja. Otetaan vain mikä tahansa kolmesta reitittimestä, kytketään mukana tuleva verkkokaapeli toiseen laitteen kahdesta Ethernet-porteista ja toinen pää modeemiin. Loppu sujuu Google Home -sovelluksessa.

Google Home -integraatio

Helppo asennus on Google Homen ansiota. Kun Wi-Fistä huolehtii sama sovellus, joka ohjaa älykotia, on integraatio lähtökohtaisesti täydellinen. Jos omistaa Home-yhteensopivia laitteita, ne toimivat samassa verkossa.

Yhteenveto

Google Nest Wifi Pro ei ole markkinoiden nopein Wi-Fi 6E-tuettu mesh-järjestelmä, mutta onpa hintakin per reititin vain kolmanneksen kalleimpaan verrattuna. Verkon saa helposti riittämään 4K-videoiden katseluun kodin joka kolkassa, kunhan oma nettiyhteys mahdollistaa sopivat nopeudet. Asennus oli helpompaa kuin millään muulla kokeilemallamme reitittimellä, ja Nest Wifi Pron integraatio Google Home -järjestelmään on täydellinen – kunhan suostuu luovuttamaan elämänsä Googlen käsiin.

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Ääni & Kuva
Scroll to Top