Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video
L&B Home Joulukalenteri 11OSALLISTU

Palkitsimme

Asus Zenbook S13 OLED

Asus Zenbook S13 on kevyimpiä ja kompakteimpia näkemiämme kannettavia. Kompromisseja on tehty ilahduttavan vähän, eikä hinta silti ole älytön.

/ 03.11.2023 - 10:01
Asus Zenbook S13 OLED

Asus Zenbook S13 täyttää kaikki ultrabookiin kohdistuvat toiveet: se on aanelosen kokoinen, sentin paksuinen ja painaa kilon. Kokonsa puolesta se kuuluu siis ultrabookien luksuskategoriaan. Olemme testanneet vasta kourallisen koneita, jotka olisivat kevyempiä tai pienempiä kuin Asus – mutta yksikään ei ole merkittävästi kevyempi tai pienempi.

Mainio näyttö

Kun ulkopuolen suhteen on ollut niin kovat vaatimukset, voisi kuvitella, että Asus on joutunut tinkimään raudasta. Näin ei näytä olevan. Näyttö esimerkiksi on 2 880 x 1 800 pikselin resoluutiolla varustettu OLED. Vaikka oikea 4K olisi kivempi, on 2,8K enemmän kuin tarpeeksi 13,3-tuumaiselle näytölle. Kosketusnäyttö se ei ole, mikä on vähän harmi. Ei vain hauskuutensa vuoksi, vaan siitä olisi oikeasti apua kapeiden taulukoiden, etätapaamistilojen ja lentokoneen istuinkarttojen kanssa.

Aiempien Zenbook-mallien tapaan näyttö on saranoitu kuoren pohjaan. Niinpä PC:n takaosa nousee ilmaan, kun kannen avaa. Se on fiksua, sillä sen ansiosta jäähdytys toimii paremmin ja kirjoitusasento on parempi.

Yhteenveto

Jos tavoitteena on mahdollisimman kannettava kannettava, on Asus Zenbook S13 onnistuneimpia testaamiamme ultrabookeja. Harva kone on näin kevyt ja kompakti! Ja useimmissa vastaavissa joko hinta on korkea tai suorituskyky rajallinen – tai molempia. Zenbook S13 ei ole halpa, mutta kuitenkin monen saavutettavissa. Eikä suorituskyvystä tarvitse tinkiä. Näyttö on korkearesoluutoinen ja värikäs kuten vain OLED osaa. Prosessori suoriutuu käden käänteessä toimistotöistä. Asus Zenbook 13 on tyylikäs, mutta ei yhtä designhenkinen kuin Dell XPS 13 Plus. Toisaalta Asus on huomattavasti halvempi eikä hinnan takia ole kuitenkaan tarvinnut tehdä kompromisseja tehoissa.

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Ääni & Kuva
Scroll to Top