Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Palkitsimme: Asus ROG Swift OLED PG42UQ

Loistavaa pelitunnelmaa

Asusin suuri OLED-näyttö tarjoaa parhaan kokemamme pelikokemuksen.

Julkaistu 01.11.2022 - 12:00
Asus ROG Swift OLED PG42UQ
Geir Gråbein Nordby

ROG Swift OLED PG42UQ on suuri ja mahtava 42-tuumainen OLED-näyttö. WOLED-paneelin on valmistanut LG Display. Nimen W viittaa valkoiseen (white), sillä paneelitekniikassa käytetään valkoisia alapikseleitä, jotka jaetaan värisuotimen läpi punaiseksi, vihreäksi ja siniseksi valoksi. Neljäs valkoinen alapikseli jää valkoiseksi, mikä auttaa palauttamaan värisuotimen vuoksi heikentynyttä valoa.

Tekniikan etu on täydellinen musta, sillä jokainen pikseli tuottaa oman valonsa. WOLED-tekniikka on myös halvempi kuin RGB-OLED, jossa jokainen alapikseli on tietyn värinen eikä värisuodinta siksi tarvita.

Välkkymätön kuva

Näyttötaajuuden voi ylikellottaa 138 Hz:iin tai vain valita näytönohjaimelta 120 Hz:n virkistystaajuuden.

Näyttö tukee G-Synciä, joka varmistaa kuvan välkkymättömyyden vaihtelevilla taajuuksilla. HDR-tuki tuo kuvaan intensiteettiä ja laajan väriavaruuden. OLED-paneelin kirkkaus on rajoittuneempi kuin LCD:n, ja tässä enimmäiskirkkaus on 435 nitiä (cd/m2) ja koko näyttöalalla 135 nitiä.

Loistava pelikokemus

Vaikka markkinoilla on kovempiakin virkistystaajuuksia, riittää 120-138 Hz vallan mainiosti Halo Infiniten ja Forza Horizon 5:n kaltaisille peleille.

Värit ovat esimerkilliset sRGB-asetuksella. Ne on esikalibroitu hämmästyttävän tarkoiksi ottaen huomioon, että kyseessä on pelinäyttö (1,43 Delta E väreissä ja 2,23 harmaa-asteikolla). Näin näyttö sopii hyvin myös kuvankäsittelyyn.

Kuva on upean näköinen ja musta täydellistä. Värit, kontrasti ja kaikki toimivat! Mattapintainen näyttö sietää paremmin pölyä ja tahroja ja heijastelee huonetta vähemmän kuin kiiltävät näytöt.

PG42UQ ei olisi ensimmäinen valintamme työkäyttöön, sillä WOLED-tekniikan pikselirakenteen vuoksi teksti ei ole täysin terävää. Mutta pelinäyttökäytössä tämä on paras testaamamme!

Parempaa ääntä olohuoneeseen

Upea ääni - mutta ei kaikkien makuun

Sonyn ammattilaiskuulokkeet

Scroll to Top