Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Palkitsimme

Sony Bravia A95L

Sony on parannellut viime vuoden huippumalliaan ja osoittaa tämän vuoden mallillaan olevansa kuvanlaadun ykkönen.

/ 30.10.2023 - 09:28
Sony Bravia A95L

Bravia A95L on Sonyn 2023-mallivuoden lippulaiva-tv, joka on tietysti täynnä erilaisia kuvaa parantavia ominaisuuksia. Uusimman sukupolven QD-OLED-paneelia ohjaa Sonyn Cognitive XR -videoprosessori. Äänestä vastaa Acoustic Surface+ -kaiutinjärjestelmä, ja Google TV lupailee sujuvaa käytettävyyttä.

Sonyn lippulaiva on vihdoin saatavilla odotetussa 77”:n koossa 55- ja 65-tuumaisen lisäksi. Muotoilultaan A95L on yksinkertaisen linjakas ja tyylikäs. Litteä näyttö on kehystetty harjatulla alumiinilla, ja kuva jatkuu lähes reunasta reunaan.

Kuvanlaatu

A95L on varustettu Samsung Displayn valmistamalla uusimman sukupolven QD-OLED-paneelilla, jossa on parempi jäähdytys ja kirkkaus. Videoprosessori on Sonyn Cognitive Processor XR, joka parantelee kuvaa monin eri tavoin.

Kilpailijatkin ovat kontrastiltaan ja terävyydeltään upeita, mutta Sony on väreiltään ylivoimainen. Punaisen, vihreän ja sinisen sävyt tulevat kirkkaammin esiin mutta eivät liioitellusti. Sonylla tuntuu olevan laveampi väripaletti käytössään kuin muilla.

Kuulostaa ehkä oudolta, mutta kuva näyttää usein vain paljon realistisemmalta. Kaikki ihonsävyistä ruohon vihreyteen ja taivaan sineen on todentuntuisempaa, ja syvyysvaikutelmakin napsun parempaa. Eikä katselukulmakaan vääristä loistavaa värintoistoa. Sohvan reunalla istuessa värit näyttävät samalta kuin keskellä.

A95L:ssä on myös harvinaisen vähän kohinaa, joten kuvassa erottuu valtava määrä yksityiskohtia tummillakin alueilla.

Äänenlaatu

Sonyn Acoustic Surface Audio+ eroaa hieman kilpailjoiden ääniratkaisuista. Kaiuttimet on kätketty A95L:n sisäpuolelle, jossa kaksi ”aktivaattoria” värähdyttelevät OLED-paneelia. Lisäksi on kaksi bassokaiutinta.

Sonyn idean etu on, että ääni tuntuu tulevan suoraan kuvasta (ja tuleekin), mikä sitoo äänen ja kuvan saumattomasti yhteen.

Yhteenveto

Bravia A95L tarjoaa loistavaa kuvanlaatua, luonnollista värintoistoa, häikäisevää kirkkautta ja vahvaa kontrastia. Ääni ei ehkä yllä kuvan tasolle, mutta A95L on silti paras tänä vuonna testaamamme OLED-televisio!

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Ääni & Kuva
Scroll to Top