Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Palkitsimme

Samsung S90C

Samsung S90C on erinomainen esimerkki QD-OLEDin hyödyistä.

/ 30.10.2023 - 09:29
Samsung S90C

Samsung S90C seuraa mallistossa S95B:tä, joka oli Samsungin ensimmäinen QD-OLED-malli. S95B:n värintoisto teki erityisen vaikutuksen, ja tämän vuoden mallin pitäisi olla monella tapaa samankaltainen kuin edeltäjänsä.

Käyttö ja ominaisuudet

S90C pyörii Samsungin oman Tizen-käyttöjärjestelmän voimin. Valikot toimivat nopeasti ja sovellustarjonta on laaja. Suoratoistopalveluita löytyy joka lähtöön, mukaan lukien ilmaisia tv-kanavia tarjoava Samsung TV+.

S90C tukee HDMI 2.1 -standardia 48 Gbps:n kaistanleveydellä kaikkien neljän sisääntulon osalta. Niinpä tarjolla on hyvin liitäntävaihtoehtoja niin pelikonsoleita kuin muita highend-lisälaitteita ajatellen. Soundbaria varten on eARC-äänenpalautuskanava.

Kuvanlaatu

Kun vertaamme Samsung S90C:tä ja LG OLED C3:a vierekkäin, on kuvanlaadussa enemmän yhtäläisyyksiä kuin eroja. Samsungin QD-OLED erottuu LG:stä kuitenkin kirkkaudellaan. Kokonaiskirkkaus on hiukan parempi ja vahvimmat HDR-efektit korostuvat vielä enemmän.

Samsung S90C onnistuu toistamaan myös päävärit punaisen, vihreän ja sinisen vaikuttavan intensiivisesti ja selvästi vahvemmin kuin LG. Värintoisto on kirkasta, puhdasta ja vahvaa koko spektrillä.

Samalla värit ovat kuitenkin tasapainoiset eivätkä ne toistu ylikylläisinä. Tämä näkyy esimerkiksi Formula 1: Drive to Survive– ja Full Swing -urheiludokumentteja katsoessa. Ferrarit ovat Samsungilla vähän punaisempia ja viheriö vähän vihreämpi, mutta värit eivät tunnu teennäisiltä, vaan ainoastaan realistisemmilta.

Yhteenveto

Samsung on toden teolla hypännyt OLED-kisaan tämän vuoden S90C-mallillaan, joka haastaa LG:n suositun C3-sarjan. Kumpikaan ei ole huono vaihtoehto, mutta Samsung saa hieman enemmän irti kuvasta erityisen vahvalla värintoistollaan, ja se riittää siivittämään Samsung S90C:n voittoon premium-luokassa.

 

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Ääni & Kuva
Scroll to Top