Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Palkitsimme

Sonos Arc + Era 300 + Sub(Gen 3)

Sonos Arc, Sub ja uudet Era 300 -takakaiuttimet luovat yhdessä vaikuttavan suuren ja eläväisen äänikuvan.

/ 30.10.2023 - 10:31
Sonos Arc + Era 300 + Sub(Gen 3)

Sonoksen suurin ja paras soundbar Arc ja subwoofer Sub ovat olleet markkinoilla jo jonkin aikaa, ja mekin olemme ehtineet testata niitä eri kokoonpanoissa hyvin tuloksin. Tällä kertaa uutisarvoa onkin Era 300 -kaiuttimilla, jotka edustavat merkittävää parannusmahdollisuutta monelle Sonoksen tuotteen nykyiselle ja tulevalle omistajalle. Era 300 on Sonoksen ensimmäinen korkeuskaiuttimilla varustettu ja siten Dolby Atmosta täysin hyödyntävä malli.

Kun Era 300 -parin yhdistää Arciin, saadaan 7.1.4-kanavainen järjestelmä, joista kaksi korkeuskanavaa sijaitsee edessä ja kaksi takana.

Äänenlaatu

Sonos Arc tunnetaan suuresta, laveasta, vivahteikkaasta ja teräväkärkisen muotoisesta äänikuvastaan, jossa puhe toistuu hyvin. Era 300 -kaiuttimien kanssa ääni saa uudenlaista potkua. Ne vapauttavat Arcin toistamasta surroundia ja lisäävät painetta surround- ja korkeuskanaviin.

Era 300:n äänen luonne on neutraali, mikä sopii hyvin yhteen Arcin kanssa. Kaiuttimet sulautuvat äänimaisemaan eivätkä kiinnitä liikaa huomiota itseensä. Samalla äänikuva kasvaa huomattavasti suuremmaksi. Ääni täyttää koko huoneen ja nousee vaivattomasti kattoon asti.

Yhteenveto

Era 300 -kaiuttimet tuovat Arcin ja Subin soittoon selvän parannuksen. Oli jo aikakin saada Sonoksen valikoimiin korkeuskanavilla varustetut kaiuttimet, kun esimerkiksi Samsungilla sellaiset on jo pitkään ollut.

Era onnistuu kuuden eteen- ja ylöspäin sekä sivuille suunnatun kaiutinelementtinsä avulla luomaan kuulijan ympärille vaikuttavan äänikuplan. Asiassa on vain yksi miinus: kaiuttimet maksavat 500 euroa – kappaleelta! Näin ollen Sonoksen kokonaisuus on testin kallein.

Voi vaikuttaa hullulta käyttää takakaiuttimiin yhtä paljon rahaa kuin soundbariin, mutta Era 300:n luoman vaikutelman ansiosta siinä on järkeä. Säästölinjalla oleva voi hankkia ensin Sonos Arcin ja laajentaa kotiteatterijärjestelmäänsä pikkuhiljaa. Sillä kokonaisuus tarjoaa testin parasta ääntä!

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Ääni & Kuva
Scroll to Top